Анна Славкова, Нов български университет

Аз съм на 23 години от София и тази година завършвам бакалавърска програма по Маркетинг. Реших да уча точно това, когато бях на 12, въпреки че всички в семейството ми са в сферата на ИТ. Понастоящем работя в сферата на онлайн геймблинга на длъжност Координатор Покер Събития.

Натрупвайки 4-5 години трудов стаж започнах да се преориентирам кариерно – и по чисто прагматични причини, и защото интересите ми се промениха. По-конкретно: ИТ сегментът на пазара на труда е един от малкото, в които се търсят повече кадърни кадри, отколкото има налични. ИТ е индустрия с безлимитно развитие, за разлика от икономиката например, в която няма какво ново да се изобрети. Освен че е неконкурентноспособен, човек с нулево познание в ИТ сферата вижда и разбира света доста по-ограничено (предвид нарастващото присъствие на технологиите в ежедневието ни). И най-вече – магията да създаваш и управляваш нещо, нямащо материална форма, което обаче има огромно практическо приложение, е интересно изкуство, изискващо единствено интелект.

Първите стъпки, които предприех по пътя на кариерно обогатяване, бяха да се запиша в SEO курса на Телерик и да започна да изучавам паралелно HTML, CSS, JavaScript, jQuery. След това имам намерение да продължа с ITIL сертификация в рамките на годината.

Не визирам конкретна длъжност в момента – подобни решения идват и се променят със знанието. Ако спечеля някоя от наградите, бих записала ITIL и/или Project Management курс + сертификация.

Популярността е един от критериите за оценка на публикациите. Подкрепете Анна, като споделите публикацията й чрез бутоните за социални медии, разположени непосредствено под заглавието.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha