Симеон Попов, СУ „Св. Климент Охридски“

Уча „Компютърни науки“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, във Факултета по математика и информатика. Прилагам наученото вкъщи, на личния компютър.
Бих желал да се реализирам и преди да завърша, като ИТ специалист в областта на разработването на софтуер или системно администриране. Най-много от всичко бих желал да се развия като разработчик на софтуерни приложения, използвайки JAVA. Бих желал да изкарам Sun Java Certificate, но и много други освен него. Засега имам изкарани Qlikview Developer и QlikView Designer сертификати, но работата с QlikView не е моята мечтана.
Целта ми е този кариерен път, защото винаги съм искал да съм в полза на обществото, а на този етап ИТ сферата е най-развиваният сектор. Също така винаги съм мечтал за работа, свързана изцяло с интелектуален труд, както и да показвам математическите ми познания практически.

За да получа мечтаната ИТ кариера, най-важно според мен е да покажа постоянство и да постигна всичко с много труд. Достатъчно амбициозен съм, за да го постигна. Засега не ми достигат както пари, за да положа изпити за сертификация или за плащане за обучения в желаната от мен сфера, така и професионален опит, а на всеки е ясно, че това също е много важно. Всеки работодател търси опитни хора, разбиращи какво правят, но никой явно не осъзнава, че като всеки търси опитни работници, не дават шанс на младите и евентуално талантливи ИТ специалисти.
Конкретните ми планове са да си направя портфолио, с помощта на което ще мога да докажа на работодателите, че дори и без опит, аз мога да се справям с поставените задачи. Също така възнамерявам да положа много труд и да хвърля много усилия в намиране на работа, където практически ще мога да показвам какво съм научил от учебници и интернет със суха теория!

Популярността е един от критериите за оценка на публикациите. Подкрепете Симеон, като споделите публикацията му чрез бутоните за социални медии, разположени непосредствено под заглавието.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha