Росица Минчева, СА „Д. А. Ценов“

Мечта или осъществимо желание!!!

Всяко дете мечтае какъв ще стане, когато порасне, но не всеки получва шанс за да го постигне! Така е днес – така ще бъде и занапред.

Още от 14 годишна реших да се занимавам с информационни тегнологии, но за жалост от тогава разбрах, че за да вървя по този път, ще трябват освен много усилия и много средства.

Днес вече съм на 22 и съм студентка 4-ти курс в СА „Д.А.Ценов“ – Свищов, специалност Бизнес информатика. След като завърших „Машинна обработка на информацията“ в „ДТГ „Д. Хадживасилев“ отново в град Свищов, все още имах желанието да се боря за мечтата си – един ден да имам достатъчно знания, за да работя в мечтаната ИТ сфера.

С времето, прекарано в университета, благодарение на многото курсови проекти, с които трябваше да се справя – било то направата на малки програми по Софтуерен инженеринг, Структури на данни, Приложно програмиране или статични и динамични уеб сайтове по дисциплини като Информационни системи, Програмиране в среда на Уеб или Уеб дизайн, научих много. Всичко, което правехме през годините (програмиране на Visual Basic, C#, java script, php, asp ..) изключително много ми допадаше, но дисциплините, които най-силно ме грабнаха, са Програмиране в среда на Уеб и Уеб дизайн.

Изкуството да създадеш нещо красиво, което може да бъде видяно от цял свят и чрез което с лекота може да се предава и съхранява информация на километри разстояните, за мен е едно от най-важните неща на днешния и бъдещ свят.

Въпреки финансовите трудности и липсата на подходяща технология вкъщи, не се отказвам и продължавам да се боря за превръщането на детската си мечта в осъществимо желание.

Тази година е последна за мен в университета и непрекъснато търся начини, за да продължа реализацията си по специалността след това, но е трудно! Много е трудно – не само да се намери работа на един млад и току-що завършил специалист, но и намирането на платен стаж преди това, а именно това е целта ми, след като завърша.

Непрекъснато търся подходящ стаж, но разбираемо повечето хубави стажове са и неплатени, а за завършващ студент е невъзможно да има средствата, за да се издържа в чужд град. Затова и се обръщам към вас – смятам, че давате един уникален шанс за развитие и всеки, който наистина желае да се занимава в областта на ИТ технологиите, трябва непременно да кандидатства.

Искам да се занимавам с информационни технологии, било то като програмист, администратор или уеб дизайнер и ще направя всичко възможно да го постигна.

Въпреки финаносовите трудности, поне чрез интернет вече всеки има шанса да се учи непрекъснато на много нови неща и това е, което правя и аз.
Както казват повечето ми преподаватели от университета – „Ние само отваряме прозореца на знанието, а дали ще погледнете през него вече зависи от вас самите!“

Така, натрупвайки още опит и прилагайки го, след време кандидатствайки за онлайн проекти (когато вече ще мога да кажа, че съм завършила бакалавър по Бизнес информатика) ще започна да бъда избирана за изпълнител, на тези проекти, а чрез получените средства от тях ще мога да се запиша на курсове като тези, които предлагате и да получа необходимите сертификати. Ще мога да продължа обучението си като магистър по специалността, за да може след това да съм достоен кандидат за големите ИТ компании.

Всичко ще стане реалност, било то по трудния или лесен начин, но искрено се надявам да „отворите още един прозорец пред мен“, който ще помогне за реализацията ми!

С уважение: Росица Б. Минчева

Популярността е един от критериите за оценка на публикациите. Подкрепете Росица, като споделите публикацията й чрез бутоните за социални медии, разположени непосредствено под заглавието.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha