Windows 8 Developer Preview – първи досег до новата OS на Microsoft

Горещата новина от последните няколко дни е възможността за download на очакваната с голям интерес нова операционна система на Microsoft, а именно Windоws 8 Developer Preview. Макар и да е в съвсем начална фаза (Developer Preview е версия, коятo e ориентирана към евентуалните бъдещи разработчици и е на фаза преди бета версия), то несъмнено интересът е голям. Всъщност, това не е никаква изненада, тъй като на практика за пръв път се предоставя възможност на Windows Geek обществото да вкуси, макар и доста нестабилна засега, нова операционна система.

Това, на което залагат Microsoft с новата им операционна система, е интерфейс, оптимизиран за работа със сензорни екрани. Този факт, заедно с обещаната поддръжка на ARM процесори, поставя Microsoft в една ниша с тотални лидер при тъч скриин устройства, а именно iPAD на Apple. Този факт разбуни духовете в интернет пространството и накара доста хора да си зададат въпроса, иде ли краят на iPAD господството при таблетите. Разбира се, твърде рано е да се твърди каквото и да е на този етап, но определено ще очакваме с интерес бъдещия сблъсък между двата технологични гиганта в тази толкова апетитна ниша.

Ако решите да разгледате Developer Preview на Windows 8, може да го свалите от тук. И все пак не забравяйте, че това е много начална версия, така че може да видите някои екстри, които да не се появят в официалния рилийз, който се очаква по някое време догодина.

Дарин Йончев е старши инструктор в New Horizons Bulgaria.
Сертифициран е като: MCT, MCSE+Security, MCITP, MCTS, CHFI, CompTIA Security+
Профил на Дарин Йончев
Публикации от Дарин Йончев
Личен блог

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *