Курс: CompTIA Security+ Certification – 12-16 септември 2011

От 12 до 16 септември New Horizons Bulgaria ще проведе обучение за придобиване на CompTIA Security+ сертификация.

Официалният курс CompTIA Security+  осигурява ключови знания и умения, необходими за поддържане на сигурността в организацията, и подготвя за успешно полагане на престижния сертификационен изпит CompTIA Security+. От създаването й през 2003 г., програмата на курса се актуализира непрекъснато, за да отговаря на динамичните промени в сферата на сигурността – една от най-бързо развиващите се области в информационните технологии. Предстоящото обучение в New Horizons Bulgaria съответства на новите изискванията на CompTIA за 2011 г.

Курс CompTIA Security+ Certification включва следните модули:

 • Security Fundamentals
 • Security Threats and Vulnerabilities
 • Network Security
 • Managing Application, Data and Host Security
 • Access Control, Authentication, and Account Management
 • Managing Certificates
 • Compliance and Operational Security
 • Risk Management
 • Managing Security Incidents
 • Business Continuity and Disaster Recovery Planning

Курсът ще ви донесе ползи в две насоки. Ако трябва да издържите изпита CompTIA Security+, обучението може да бъде основна част от вашата подготовка. От друга страна, сертификацията не е единственото ключово нещо за успешна кариера в сферата на информационната сигурност. Днешният пазар на труда изисква професионалисти, които да имат реални практически знания. В тази връзка чрез курса ще изградите набор от знания за информационната сигурност, които ще ви помогнат да се чувствате уверени във всяка една професия, свързана с ИТ сигурността.

Нашите клиенти препоръчват Security+
„Бихме искали да изразим удовлетворението си от професионално проведеното обучение. Препоръчваме курсовете на Ню Хърайзънс България на специалисти и организации, търсещи повишаване на техническите си и производствени компетенции в областта на информационната сигурност.“

Радослав Раданов, Мениджър „Управление на информационния риск“
ING – София

Разширена програма на курса: CompTIA Security+
Дати на провеждане
: 12-16 септември 2011
Продължителност: 40 учебни часа (5 дни, 09:00-17:00 ч.)
Форма на провеждане: в група, с инструктор
Водещ: Дарин Йончев – старши инструктор в New Horizons

За водещия:
Дарин е сертифициран като: CHFI, MCSE + Security, CompTIA Security+, MCT, MCITP, MCTS, MCDST. Гост-лектор в „Дни на Майкрософт” през 2007, 2008 и 2011 година.

Личен блог

За CompTIA:
CompTIA е международно призната асоциация, специализирана в разработката на сертификационни програми, независими от конкретен производител. CompTIA сертификатите удостоверяват, че кандидатът притежава основни технологични умения в конкретна област. Сред големите международни организации, които търсят сертифицирани CompTIA Security+ специалисти, са Hewlett-Packard, IBM, Motorola, Symantec, Unisys. В България търсене има също във финансовия сектор и държавната администрация, в средни и големи компании.

Участие в предстоящия сертификационен курс можете да заявите, като се свържете с нас на тел.: (02) 42 100 40 или email: office@newhorizons.bg.


Въпреки че този век е още в началото си, вече може да бъде характеризиран с една дума: сигурност. Засилването на терористичните атаки накараха правителствата и много организации да вземат контраатакуващи мерки, за да защитят сигурността си. Наред с терористичните атаки, информационните технологии също станаха жертва на огромен брой злонамерени действия. Днес уеб сървърите ежедневно трябва да издържат на множество атаки, кражбата на самоличност се разраства главоломно, не защитения компютър може да бъде „заразен” за минути, след като се свърже към интернет. Термини като phishing, rootkits, backdoors, social engineering, botnets, наред със „старите” „вируси” и „червеи”, станаха ежедневна част от речника на компютърните потребители.Компаниите отдавна се борят със заплахите от хакерските общности. Сериозно предизвикателство е да бъдете в час с бързото развитие на технологиите за сигурност и нарастващата сложност на заплахите. Засиленият фокус върху сигурността кара много ИТ мениджъри и инженери да придобиват нужния опит за изпълнение на сложни, многопластови решения в тази област. Точно затова компаниите все повече изискват служителите и дори кандидатстващите за работа да са запознати с основните практики в компютърната сигурност.

Източник: http://learning.newhorizons.com/

Интересувате се от курса? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *