Инсталация на Windows 7 по-бързо и без диск

windows-7-usb-stickС развитието на технологиите и стремежа да се намали размерът на лаптопи и небтуци, дисковите устройства стават все по-редки в определени класове компютри и това понякога създава главоболия на потребителите.

В тази статия ще споделим с вас един инструмент на Microsoft, начерен Windows 7 USB/DVD Download Tool. Програмата се разпространява безплатно и ви позволява да пренесете своето копие на Windows 7 на USB флашка или дори на карта памет, ако лаптопът ви има вграден четец за карти и поддръжка за него.

Ще ви трябва флашка/карта с капацитет поне 4GB, тъй като инсталационните файлове на Windows 7 заемат около 2.2-2.5GB.

Инсталацията на програмата е бърза и лесна, в минимален брой стъпки:

Първо трябва да укажете на програмата къде се намира вашият инсталационнен ISO файл (ако имате DVD, използвайте Nero Burning ROM или ImgBurn програма за конверсия към ISO).

Тук избирате USB device…

На следващата стъпка избирате USB устройството. Капацитетът трябва да е поне 4GB и всичко на флашката/картата ще бъде изтрито при операцията. Ако имате ценни данни, запазете ги на преносим хард диск, друга флашка или ги качете онлайн (препоръчваме Dropbox).

Потвърдете форматирането на флашката/картата два пъти:

Форматирането ще е бързо и зависи от скоростта на устройството ви, копирането на файловете не би трябвало да отнеме повече от 15 минути.

Когато всичко приключи, може да затворите програмата:

Инсталация

Поздравления, вече имате копие na Windows 7 на флашка. Не забравяйте, че за да стартирате инсталация от нея, трябва да нагласите USB устройството да е първо в списъка с boot устройствата в BIOS-а на вашия компютър.
Инсталацията от флашката е по-бърза, отколкото тази от диск, и опасността от физически повреди на носителя е многократно по-ниска.

Източници:

Интересувате се от темата? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  15 Коментари

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *