Global CyberLympics ще определи най-добрия национален отбор по етично хакерство в света

През м. септември започва Global CyberLympics – първото международно отборно състезание по етично хакерство, организирано от EC-Council, с подкрепата на отдела по киберсигурност към ООН. Хакерските състезания, които ще се проведат на 6 континента, ще помогнат да бъдат открити нови таланти, методи и идеи и ще вдъхновят развитието на бъдещите специалисти по информационна сигурност.

Global CyberLympics се ражда в момент, когато кибер заплахите на глобално ниво продължават да ескалират. Според U.S. Cyber Consequences Unit, годишната стойност на загубите от интелектуална собственост и инвестиционни възможности в резултат на хакерски атаки достига до $20 млрд. В скорошна публикация, посветена на индустриалния кибер шпионаж срещу САЩ, списание Vanity Fair постави цялата 2011 г. под знака на хакерството (“the Year of the Hack”).

В глобалната инициатива организаторите от EC-Council виждат път към посигането на по-стабилно международно сътрудничество в областта на информационната сигурност, както и начин да се привлече вниманието върху проблемите на сигуността и необходимостта от обучени специалисти.

Global CyberLympics се провежда с официалната подкрепа на IMPACT (International Multilateral Partnership Against Cyber Threats) и специализирания отдел по киберсигурност на ООН към ITU (International Telecommunications Union).

Global CyberLympics ще спомогне за подобряване на партньорството и сътрудничество по въпросите на киберсигурността в международен план. Обменяйки знания, обучения и ресурси, можем да помогнем за повишаване нивото на киберсигурност в редица държави и региони по света.
М. Aмин, председател на IMPACT

Нашата цел е чрез Global CyberLympics да работим за установяването на истинско международно партньорство в сферата на киберсигурността.
Джей Бавизи, председател на организационния комитет на Global CyberLympics и президент на EC-Council

Global CyberLympics ще протече като поредица от състезания, в които участниците ще бъдат в ролята както на атакуващи, така и на защитници. С формата на игрите можете да се запознаете тук.

За да бъде допуснат до участие в Global CyberLympics даден отбор, той трябва да включва 4 до 6 участника от една и съща националност, всеки от които е преминал успешно предоставен от организаторите онлайн тест. Таксата за участие в квалификациите е $100 и подлежи на връщане единствено на отборите, които не са допуснати до състезанието. Регламента за участие можете да прочетете тук.

Първите отборни състезания ще бъдат проведени на регионално ниво, а победителите ще участват във финалния кръг през 2012 г., на който ще бъде излъчен най-добрият национален отбор по етично хакерство в света.

Регионалните кръгове на Global CyberLympics ще бъдат проведени по време на някои от най-значимите събития в областта на информационната сигурност.

Първият регионален кръг е европейският шампионат, който ще се проведе в Будапеща (17-18 септ.) по време на Hacktivity, най-голямата хакерска конференция в Централна и Източна Европа. Следва регионалният кръг в Маями, Флорида, по време на организираната от EC-Council конференция Hacker Halted USA 2011 (21-27 окт.). В Дубай партньор на Global CyberLympics ще бъде най-голямото търговско изложение за ИКТ сектора в Близкия Изток – GITEX Technology Week; в Сао Пауло, Бразилия – H2HC (Hackers 2 Hackers Conference); в Лас Вегас, САЩ, и Йоханесбург, ЮАР – TakeDownCon; в Куала Лумпур, Малайзия – Hacker Halted Asia Pacific 2011.

По време на Global CyberLympics организаторите от EC-Council ще дадат награди на обща стойност над $400,000. Отборът, който се пребори за първото място, ще си тръгне с парична награда от $6,000, а всеки от членовете му – с iPad 2, пропуск за конференцията Hacker Halted през 2012 г., Hacker Halted стипендия на стойност $5,000 и др.

За EC-Council:
EC-Council е водеща международна организация в областта на обучението по информационна сигурност. Програмите на EC-Council са получили одобрение от различни правителствени агенции, като US federal government, US National Security Agency (NSA), US Committee on National Security Systems (CNSS), US Army, FBI, Microsoft и др.
Измежду организациите в Европа, които използват сертифицирани от EC-Council специалисти, са: HP, IBM, Oracle Corporation, Allianz, UK Ministry of Defense American Express, Deloitte, Fujitsu, KPMG, Motorola, Pricewaterhouse Coopers, Royal Navy, Shell, Vodafone, Police Service of Northern Ireland, Royal Bank of Scotland и др.


New Horizons Bulgaria
е единственият за България акредитиран учебен център на EC-Council. Курсовете за Certified Ethical Hacker (CEH7) и Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI), които New Horizons стартира през м. май 2011, са сред най-високо ценените и търсени сертификационни програми на EC-Council.

Източници:
www.prweb.com/releases/2011/8/prweb8695863.htm
www.cyberlympics.org
www.eccouncil.org

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *