Симеон Клечеров с първа награда от играта „Колекция ИТ хумор”

Симеон с първа награда от ИТ хумор

Симеон е студент в четвърти курс в Технически университет – София, специалност „Компютърни системи и технологии на немски език”. Отскоро работи като системен администратор в университета, като отговаря за поддръжката на мрежата на факултета.

Като победител в играта Колекция ИТ хумор на New Horizons, Симеон получи ваучер за обучение за избран от него курс на Microsoft в учебен център New Horizons.

За много хора извън ИТ сферата компютърните специалисти са почти толкова безинтересни, колкото …счетоводителите. Предразсъдък ли е това? Има ли място за смях в живота на ИТ-то?

Предразсъдък е. Според мен това е строго индивидуално и зависи от самите хора, не от сферата, в която работят, но в много от случаите шегите на компютърните специалисти са свързани с неща, които хората от другите сфери не разбират и затова ги мислят за безинтересни. Относно смеха в живота на ИТ, проверете предложенията за играта „ИТ хумор” във Facebook страницата ви и ще си отговорите на въпроса. 🙂

Как оценяваш нивото на образованието в Техническия университет?

Не мога да кажа, че е перфектно, но не се и оплаквам – средно положение. Специално нашият факултет е в крак с новите технологии, има добра база – модерни компютърни зали, които са достъпни за всички студенти на факултета.

Какъв трябва да бъде един университетски преподавател, за да спечели аудиторията си?

Най-вече да е в крак с новите технологии, свързани с предмета, който води, и да има добри презентационни умения, да умее да подбира само най-нужната информация и да бъде отворен за идеите на младите хора.

Има ли забавни моменти в университета?

Ооо, доста са. Може би тук е мястото да отбележа, че съм много радостен от факта, че голяма част от колегите ми (студенти и администратори), са доста забавни и готини хора. Всеки ден в университета е изпълнен с много смях и забавни случки и ако започна да разказвам, ще стане много дълго интервюто. 🙂

Следващи стъпки в образованието? Планове за България/чужбина?

В момента съм се насочил към завършването на последната година от моето следване.
Не съм решил още къде да правя магистратура, така че може и в България, може и в чужбина. Имам още известно време да помисля.

Към кои технологии си се насочил?

Може би към тези на Microsoft, но съм отворен и за други, нови и интересни неща.

В каква компания искаш да работи?

Не е важно в каква, стига човек да се чувства доволен и щастлив от работата, която върши и да има възможност за развитие и усъвършенстване.

Какъв курс ще избереш за наградата?

И това не съм решил още. В момента съм се съсредоточил в курсовете, които имам да изкарам и после ще мисля. Слава Богу, че наградата е валидна до януари. 🙂

Благодарим ти за отделеното време и ти желаем много успехи!

Благодаря и на вас за чудесната работа, която вършите, и продължавайте да правите такива игри, че има още много курсове за изкарване! 😉 Успех!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *