Курс: CompTIA Security+, 18-22 юли 2011

Въпреки че този век е още в началото си, вече може да бъде характеризиран с една дума: сигурност.  Засилването на терористичните атаки накараха правителствата и много организации да вземат контраатакуващи мерки, за да защитят сигурността си. Наред с терористичните атаки, информационните технологии също станаха жертва на огромен брой злонамерени действия. Днес уеб сървърите ежедневно трябва да издържат на множество атаки, кражбата на самоличност се разраства главоломно, не защитения компютър може да бъде „заразен” за минути, след като се свърже към интернет. Термини като phishing, rootkits, backdoors, social engineering, botnets, наред със „старите” „вируси” и „червеи”, станаха ежедневна част от речника на компютърните потребители.

Компаниите отдавна се борят със заплахите от хакерските общности. Сериозно предизвикателство е да бъдете в час с бързото развитие на технологиите за сигурност и нарастващата сложност на заплахите. Засиленият фокус върху сигурността кара много ИТ мениджъри и инженери да придобиват нужния опит за изпълнение на сложни, многопластови решения в тази област. Точно затова компаниите все повече изискват служителите и дори кандидатстващите за работа да са запознати с основните практики в компютърната сигурност.

Много е важно да се разбере, че информационната сигурност не е свързана с отделна технология. Човек не може да отиде и да си купи сигурност. Сигурността е начин на мислене, тя е комбинация от това да се чувстваш в безопасност, знаейки че данните ти са защитени, и да бъдеш сигурен, доколкото може, че мрежата няма да падне всеки момент. Това не са материални обекти, те съчетават емоция и състояние на ума. Перфектната сигурност е цел, която малко хора преследват поради факта, че повечето специалисти знаят, че такова нещо не съществува. Концепцията за перфектна сигурност не може да съществува поради една проста причина: хората. Като човешки същества ние имаме възможност да взимаме решения, и добри, и лoши.

Наред с по-напредналите курсове CEH и CHFI, в периода 18-22 юли екипът ни ще организира обучение за придобиване на CompTIA Security+ сертификация. Официалният курс CompTIA Security+ осигурява ключови знания и умения, необходими за поддържане на сигурността в организацията, и подготвя за успешно полагане на престижния сертификационен изпит CompTIA Security+. От създаването й през 2003 г., програмата на курса се актуализира непрекъснато, за да отговаря на динамичните промени в сферата на сигурността – една от най-бързо развиващите се области в информационните технологии. Предстоящото обучение в Ню Хърайзънс България съответства на новите изискванията на CompTIA за 2011 г.

Нашите клиенти препоръчват Security+
„Бихме искали да изразим удовлетворението си от професионално проведеното обучение. Препоръчваме курсовете на Ню Хърайзънс България на специалисти и организации, търсещи повишаване на техническите си и производствени компетенции в областта на информационната сигурност.“Радослав Раданов
Мениджър „Управление на информационния риск“
ING – София

CompTIA е международно призната асоциация, специализирана в разработката на сертификационни програми, независими от конкретен производител. CompTIA сертификатите удостоверяват, че кандидатът притежава основни технологични умения в конкретна област. Сред големите международни организации, които търсят сертифицирани CompTIA Security+ специалисти, са Hewlett-Packard, IBM, Motorola, Symantec, Unisys. В България търсене има също във финансовия сектор и държавната администрация, в средни и големи компании.

Курсът ще ви донесе ползи в две насоки. Ако трябва да издържите изпита CompTIA Security+, обучението може да бъде основна част от вашата подготовка. От друга страна, сертификацията не е единственото ключово нещо за успешна кариера в сферата на информационната сигурност. Днешният пазар на труда изисква професионалисти, които да имат реални практически знания. В тази връзка чрез курса ще изградите набор от знания за информационната сигурност, които ще ви помогнат да се чувствате уверени във всяка една професия, свързана с ИТ сигурността.

Име на курсa: CompTIA Security+
Учебна програма: Пълната учебна програма можете да видите тук
Дати на провеждане
: 18 – 22 юли 2011

Дарин Йончев

Водещ: Дарин Йончев – старши инструктор в New Horizons

Дарин е сертифициран като: CHFI, MCSE + Security, CompTIA Security+, MCT, MCITP, MCTS, MCDST. Гост-лектор в „Дни на Майкрософт” през 2007, 2008 и 2011 година.

Личен блог

Участие в предстоящия сертификационен курс можете да заявите, като се свържете с нас на тел.: (02) 42 100 44 или email: office@newhorizons.bg.

Източник: http://learning.newhorizons.com/

Интересувате се от курса? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *