Курс: Business Process Model and Notation (BPMN 2.0) – 22 юни 2011

На 22 юни 2011 г. учебен център New Horizons ще проведе ускорен курс по  Business Process Model and Notation (BPMN 2.0).

Цели

Ускореният курс за има за цел за кратко време да помогне на участниците да овладеят в достатъчна степен моделирането с BPMN, така че да се справят с по-голямата част от ситуациите, които ще се налага да моделират. В него са включени и всички по-сложни конструкти, чрез които се описват например изключения, транзакции и компенсации. Това ще помогне получаването на пълен поглед върху нотацията и нейните възможности.

За курса

Ускореният курс Business Process Model and Notation (BPMN 2.0) представя BPMN от гледна точка на практическо приложение за целите на моделиране, анализ, симулации, оптимизация и автоматизиране на процесите. В курса слабо се засягат мета-моделът на BPMN, семантиката за изпълнение на BPMN процеси и формати за обмен. За тях има подробна информация в спецификацията.  В нея обаче липсват изцяло отговори на въпроси като „Защо са необходими тези неща?“, „Кога какво да се използва?“, „Как да се извлече практическа полза от тази нотация?“, както и подходящи примери.  Курсът „Въведение в BPMN 2.0” се стреми да компенсира именно този дефицит.

Аудитория

Обучението е предназначено за широка аудитория. Освен оперативни и ИТ мениджъри, специалисти по управление на процеси, бизнес анализатори и програмисти, обучението ще е много полезно и за консултанти, ръководители на програми и проекти, мениджъри на отдели и мениджъри по качеството.

Програма

По време на курса ще бъдат разгледани следните теми:

1. Възникване на BPMN
2. Разделяне и сливане на потока
3. Взаимодействия
4. Събития
5. Дейности
6. Данни
7. Артефакти
8. Изключения, транзакции и компенсации
9. Други модели: хореографии, разговори
10. Добри практики за моделиране с BPMN

За водещия:
Иво Величков се занимава повече от 15 години с управление на бизнес процеси, стратегическо управление и управление на проекти, като през последните седем консултира организации от различни сектори и провежда обучения и семинари.
Ръководил е проекти за бизнес оптимизации и софтуерни имплементации в големи организации от частния и публичния сектор в Холандия, Германия, България и Австрия. Обучил е над 500 души по управление на бизнес процеси, корпоративни архитектури, управление на проекти и бизнес информационни системи. Блог: strategicstructures.com
Иво Величков провежда курсове по BPM и BPMN 2.0 в учебен център New Horizons.

Цена:

300 лв. без ДДС за един участник
20% отстъпка за всички, преминали курс за BPM в New Horizons Bulgaria.

За допълнителна информация и записване, моля, обърнете се към наш консултант на тел.: (02) 4210044 или email: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *