Курс: Project Management Professional (PMP) – 30.05-03.06.2011

Развитието на способността на организациите ефективно да използват ресурсите и потенциала си за постигане на стратегическите цели в конкурентна бизнес среда, е важно условие за успеха им. Правителствени и неправителствени организации, големи корпорации, средни и малки предприятия – пред всички тях стоят предизвикателствата, произтичащи от необходимостта за бързо внедряване на нови технологии и нарастващия недостиг на знания и умения.

За да реализират целите си, все повече организации управляват дейностите и процесите си като отделни проекти и по този начин следят отблизо изпълнението им. По данни на Project Management Institute (PMI) 74% от всички проекти се провалят, надхвърлят първоначално планирания бюджет или не се изпълняват в срок. Всяка година за провалени проекти в световен мащаб биват похарчени 75 млрд. долара, а 90% от по-важните ИТ проекти не се изпълняват в срок и в рамките на предвидения бюджет.

New Horizons Bulgaria предлага висококачествено обучение по най-актуалните методи за управление на проекти и процеси. По-долу ще намерите подробна информация за стартиращия на 30 май курс за PMP.

Курс: Project Management Professional (PMP®) Certification Preparation
Дати: 30.05-03.06
Програма: Project Management Professional (PMP®)
Водещ: Антоан Манчев, мениджър Development Centre, Micro Focus
Антоан Манчев има над 10 години опит в управлението на проекти в софтуерни компании.
През годините е бил отговорен за дизайна, внедряването и поддръжката на множество проекти. Координира работата с бизнес клиенти, крайни потребители, техническия и мениджърския екип. Изпълнява контролни функции по отношение на целия жизнен цикъл на проектите.
Компетенциите му включват: Project Management, SLA Analysis, Data Modeling, Mapping, Area Surveying, Computer Data Processing, Application Portfolio Management, Agile, Scrum, Rally.

Project Management Professional е петдневен, оторизиран курс на PMI, който минава през целия процес от създаването на един проект, през управлението и изпълнението му до предаването на крайния продукт. Учебната програма е разработенa за хора, чиято роля е изпълнението на задачи, свързани с проекта, или самото управление на проекта. Курсът е подходящ за всеки, който иска да  увеличи уменията си в сферата на управление на проекти и търси професионално развитие в тази насока.

Какво съдържа обучението за PMP:
Въведение. Стартиране на проекта. Планиране. Разработка на график. Изчисляване на разходи и бюджети. Планиране на управление на качеството, ресурсите и комуникацията. Анализ на риска и планиране на отговор на рисковете. Планиране на доставките. Управление на работата по проекта. Управление на покупките по проекта.Наблюдение и контрол на работата. Наблюдение и контрол на графика и разходите. Управление и контрол на риска и доставките. Приключване на проекта. Курса подготвя за полагане на сертификационна степен PMP.

Целева група:
Ръководители на проекти, които управляват и насочват екипи от професионалисти, събрани от различни отдели в организацията, с цел доставяне на договорените резултати в срок, имайки в предвид ограниченията на работния график, бюджет и ресурси. Кандидатът за PMP е отговорен за всички аспекти на един проект, вкл. за времетраенето на проекта.

За допълнителна информация и записване, моля, обърнете се към наш консултант на тел.: (02) 4210044 или email: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *