Наталия Янкова с професия „Програмист” по програма „Аз мога”

Наталия Янкова.

Наталия Янкова наскоро завърши успешно дистанционно обучение в „Ню Хърайзънс“ за професия „Програмист” по програма „Аз мога”. Обърнахме се към нея с няколко въпроса за читателите на нашия блог.

Здравейте, Наталия. Какъв професионален опит имате към момента?
По професия съм икономист. В продължение на седем години работих като „Офис мениджър и администрация”, а също и като „Организатор-производство” във фирма за дограма.

Защо избрахте обучение по част от професия „Програмист”?
Считам тази професия за изключително вълнуваща. Да наречеш себе си „програмист” означава, че ти си човек със забележителен интелект. Този интелект поражда сила и увереност във всяко твое действие и до известна степен – чувство за превъзходство. Следя пазара на труда в България през последните години, откъдето виждам, че се търсят много програмисти. Заплащането на този вид професия (в сравнение с други професии) също е мотивиращо. Така се насочих към професионална квалификация „Програмист”.

Как избрахте учебен център „Ню Хърайзънс”?
В списъка с  доставчици на обучения от сайта на Агенция по заетостта. От това, което прочетох за „Ню Хърайзънс”, си извадих заключението, че този център е най-квалифициран и най-достоен да провежда такъв вид обучение.

Какви са впечатленията ви от обучението?
Доволна съм, научих много неща. Обучението продължи няколко месеца, което считам, че е достатъчно за човек, правещ първи стъпки в областта на програмирането.

Кои са предимствата, които ви даде дистанционната форма на обучение?
Обучавах се от вкъщи, не беше необходимо да пътувам, а така се спестяват средства и време.

Срещахте ли затруднения и как ги преодолявахте?
В началото се затрудних малко с английския език и терминологията. Но после, след като навлязох по-задълбочено в учебния материал, се справих. Препоръчвам обучението да се провежда на български език, доколкото това е възможно.
За абсолютно начинаещ програмист информацията трябва да се поднася леко, за да се асимилира по-добре. Смятам, че на  български език ще може по-лесно да се усвоява материята.

На кого бихте препоръчали дистанционното обучение?
На всеки, който търси професионална квалификация в областта на програмирането.

Какво планирате оттук нататък?
В момента си търся нова работа, която да е свързана с програмиране и там да прилагам наученото.

Желаем ви много успехи в избрания професионален път!

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *