MCTS за System Center: пътят към Microsoft Dynamic IT е отворен

Dynamic IT е дългосрочна стратегия за разработка на ключови технологии в помощ на стратегическите бизнес цели на организациите. Според Майкрософт бизнесът има нужда от динамична ИТ инфраструктура, за да бъде гъвкав и конкурентен спрямо бързо променящия се пазар. Визията за Dynamic IT обобщава стремежа и работата на хората в Майкрософт да разработват продукти и решения, които увеличават производителността и капацитета на бизнес организациите.

System Center играе основна роля в стратегията Dynamic IT. System Center предлага гама от саморегулиращи се, динамични ИТ системи. С помощта на интегрираните и автоматизирани решения за управление на ИТ средата, ИТ екипите се превръщат в по-продуктивни доставчици на услуги за своите организации. System Center е обединяващото звено между ИТ, развойната и оперативната дейност в една организация. Технологиите на System Center спомагат взаимодействията между хора, процеси и работна инфраструктура; оценяват взаимовръзките и зависимостите и оптимизират бизнес процесите.

С помощта на System Center ИТ специалистите могат да управляват ефективно множеството компоненти, които оформят ИТ средата. System Center предоставя решения за интегрирано управление на всички аспекти на ИТ инфраструктурата, както на физическите компоненти, така и на виртуалните.  По този начин се елиминира необходимостта от поддържане на множество системи за управление и мониторинг, тоест спестеното време и усилия от поддръжката може да бъде инвестирано в по-продуктивни начинания, например оптимизация и анализ на ИТ процесите в помощ на бизнес процесите.

System Center предоставя завършени решения за управление на всички аспекти на ИТ – от десктоп до дейта център:

 • Решенията от гамата System Center са интегрирани и предоставят единен подход за управление на ИТ. В допълнение System Center е напълно интегриран с основните инфраструктурни решения на Майкрософт за сигурност, бази данни и сървъри.
 • System Center технологиите са интегрирани с операционните системи Windows Vista and Windows Server 2008, предоставят мониторинг и контрол върху конфигурирането на операционните системи, както и улесняват управлението на вече внедрени системи като Active Directory Domain Services (AD DS), Microsoft SQL Server 2008, Microsoft Exchange Server, Microsoft Office и приложения Microsoft .NET
 • System Center представя възможност за наблюдение на UNIX и Linux, както и на различни технологии за виртуализация, например VMware.
 • С помощта на Application Programming Interfaces (APIs) и Software Development Kits (SDKs), System Center е гъвкаво средство за мониторинг и управление на ИТ инфраструктурата.

В допълнение решенията от гамата System Center са разработени в съответствие с IT Information Library (ITIL) и Microsoft Operations Framework (MOF), така щото ИТ специалистите могат да оценят зрелостта на ИТ услугите и да приоритизират процесите в организацията.  Имплементацията на System Center е бърза, а резултатите са налични непосредствено след имплементация.

Решенията на System Center за дейта центрове включват Configuration Management (централизирано и автоматизирано управление на физически и виртуални сървъри), Server Compliance, End-to-End Monitoring, Data Protection and Recovery. Решенията за десктоп включват Data Protection and Recovery, Simplified Windows Vista Deployment, End-Point Security Management, Configuration Compliance и Client Infrastructure Monitoring. Повече информация за функционалността на System Center ще намерите на адрес: http://www.microsoft.com/systemcenter/en/us/overview.aspx

Специалистите, които проявяват интерес към System Center могат да задълбочат и систематизират знанията си с помощта на наличните курсове и изпити за продуктите от гамата. Към момента са налични четири курса и прилежащи изпити за придобиване на сертификационна степен Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS):

 • MCTS Microsoft System Center Operations Manager 2007 Configuration
 • MCTS Microsoft System Center Configuration Manager 2007 Configuration
 • MCTS Microsoft System Center Virtual Machine Manager
 • MCTS Microsoft System Center Data Protection Manager 2007 Configuration 2008 Configuration

Изпитите за всеки MCTS са както следва:

 

За всеки от наличните изпити, Ню Хърайзънс България предлага курсове през 2011 г.:

 

София, 09.03.2011 г.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *