Енергията на Red Hat

Понякога се случва на пазара да се появи компания, която подобно на преминаваща комета в небето, привлича погледите и увлича умовете. А когато известно време си работил в дадена сфера не е никак трудно да усетиш, че една компания е точно такава, когато хората започнат да говорят за нея.

Такава компания е Red Hat. От времето, когато Марк Еуинг се е разхождал с червената си шапка по коридорите на университета Карнеги Мелон, са изминали приблизително двайсет години. Днес Red Hat предлага open source решения за enterprise сектора и е компания във възход. Енергията на червената шапка се усеща, когато говориш с всеки един от инженерите, които са избрали да я носят.

Курсовете и програмите за обучение на Red Hat,  редом с тези на Cisco и HP,  са измежду най-престижните в света за 2011 г., според доклад на IDC. Според вицепрезидента на IDC, г-н Къшинг Андерсън, „Education customers can be confident that their technology vendors are providing very good instruction in formats that are consistently improving.“

Днес почти 100,000 специалисти, в над 160 държави, са преминали практическите изпити на Red Hat и са получили сертификат с червената шапка. Според Red Hat техните сертификати са измежду най-добрите и търсени в ИТ индустрията, като за основна причина за тежестта на сертификатите се смята практическият изпит, който изисква повече от механично наизустяване от кандидатите.

Редом с представянето на Red Hat Enterprise Linux 6 през ноември 2010 г. компанията представи и новата си програма за сертификация за системни администратори и инженери – Red Hat Certified System Administrator (RHCSA) и Red Hat Certified Engineer (RHCE). Според един от инструкторите на Red Hat, българските инженери, преминали официални учебни курсове и изпити на Red Hat, са измежду най-добрите специалисти в Европа.

Новите учебни пътеки, курсове и изпити, са налични в графичен вид на сайта на компанията:

Пълната информация за курсовете и изпитите на Red Hat e налична на адрес http://www.redhat.com/training/ За да научите какви са вариантите за обучение и сертификация за системна администрация на Linux, моля не се колебайте да ни потърсите.

София, 22.03.2011 г.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *