CCNA, CCNP и CCIE Routing and Switching сертифицирани за IPv6

През септември 2010 г. IPv6 Forum представя своята програма за образование във връзка с IPv6 – IPv6 Education Certification Logo Program. Програмата издава Сребърни или Златни сертификати, удостоверяващи включването на теорията за IPv6 в учебни курсове, както и усвоявянето на теорията от инженери и инструктори. Целта на програмата е да стимулира обучението за IPv6, за да спомогне имплементацията на IPv6.

Според проучване на наличните курсове и обучения за IPv6 в университетите и доставчиците по света, наличното учебно съдържание за  IPv6 към юни 2010 г. е било в начален стадии и не е отговаряло на нуждите и мащабите на предстоящите промени. Счита се, че понастоящем около 20 милиона инженери работят в световната мрежа. Всички те ще трябва да преминат  обучение върху IPv6. На сайта на IPv6 Forum (http://www.ipv6forum.com/) непрекъснато се върти IPv4 Exhaustion Counter. Според брояча, към 10 март, 17:30 ч., свободните IPv4 адреси са 61,410,400.

Сертификационните пътеки на Cisco Systems, CCNA, CCNP и CCIE Routing and Switching, имат Златни сертификати от програмата. Специалистите, които преминат успешно изпитите за съответните пътеки, ще имат доказателство, че са усвоили знанията и уменията, необходими за работа с IPv6.  

Източници: IPv6 Forum; Cisco Learning Network.

София, 11.03.2011 г.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *