PMBOK Guide 4th Edition – достъпен в онлайн програмата на Ню Хърайзънс Project Management Concepts and Tools

Можете ли да се подготвите за изпит CAPM и PMP единствено с помощта на PMBOK Guide 4th Ed? Отговорът е „НЕ”.

Целта на PMBOK е да предостави и да популяризира общи насоки и обща терминология за практикуващите ръководители проекти. PMBOK не е методология и не претендира нито за изчерпателност, нито за пълнота. PMI приема PMBOK за основополагащ справочен документ, въз основа на който са разработени всички сертификационни пътеки на института, в т.ч. PMP и CAPM.

PMBOK идентифицира общоприетите добри практики в управлението на проекти. Под „общоприети практики” се има предвид практики, които подобряват шансовете за успех  за повечето проекти, в повечето случай, и за тяхната валидност и стойност съществува съгласие в професионалната гилдия.  Наличието на добри практики не означава, че знанието следва да бъде прилагано във всички случай, за всички проекти. Всяка организация и екип определят какво е подходящо за даден проект.

Можете ли да се подготвите за изпит CAPM и PMP единствено чрез онлайн програмата Project Management Concepts and Tools на Ню Хърайзънс? Отговорът е „ДА”.

Онлайн програмата предлага self-paced курс както за CAPM, така и за PMP. В допълнение, в библиотеката е достъпен и самият PMBOK 4th Edition, върху който е разработен учебният материал.

Онлайн курсът за подготовка за PMP включва 15 глави, разработени въз основа на деветте Project Management knowledge areas: Project Integration Management, Project Scope Management, Project Time Management, Project Cost Management, Project Quality Management, Project HR Management, Project Communications Management, Project Risk Management, Project Procurement Management.

За оптимална подготовка ви препоръчваме към библиотеката Project Management Concepts and Tools да закупите и съответния учебник – за CAPM или PMP, тъй като учебният материал и обемен и изисква продължителна подготовка и упражнения.

Източници:

PMBOK Guide 4th Edition
Project Management Concepts and Tools New Horizons Online Library

София, 14.02.2011 г.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *