Пламен Чунтов за SWITCH (курс Implementing Cisco IP Switched Networks)

Пламен Чунтов, мрежови администратор

Как се чувства човек след 5-дневен Cisco курс, воден от Дениз Кая? Енергичен и в добро настроение, съдейки по Пламен. Помолихме го да разкаже впечатленията си от преминатото обучение.

Здравей, Пламене. Къде работиш и с какво се занимаваш?

Работя като мрежови администратор в Liebherr-Hausgeraete Marica EOOD. Отговарям за мрежата на Liebherr, за осигуряването на сървърите и за няколко по-малки системи, една от които е свързана с отчитане на работното време.

Каква беше причината да се включиш в курса Implementing Cisco IP Switched Networks (SWITCH)?

Причината аз и колегата ми да се включим в този курс беше необходимостта да разширим знанията си. Мрежата на Liebherr е доста комплексна и за поддържането й се изискват доста по-високи знания от тези, които имахме досега. Разбирането на цялата архитектура и типология на мрежата ще ни помогнат при разрешаването на по-сложни проблеми и ще са много полезни в работата ни.

Какъв опит с технологията имаше, преди да се запишеш на този курс?

Имам опит със Сиско устройствата, с които работим. Това са големи суичове 6500, по-малки, като 3750, а също wireless модули, телефония.

Посещавал ли си други обучения за Cisco преди?

Преди около 2 години бях на обучение за Сиско ICND 1 и ICND 2, пак в Ню Хърайзънс при Дениз Кая. Избрахме отново този инструктор, защото го познаваме и знаем как преподава. Дениз има много голям опит и винаги може да отговори на въпрос, който е извън курса – въпрос от практиката, на който не си намерил отговор.

Какви са впечатленията ти от курсa Implementing Cisco IP Switched Networks (SWITCH) и на кого би го препоръчал?

Курсът беше много добре структуриран. Програмата обхващаше всичко, което ни интересува – това беше една от причните да го изберем. Бяхме търсили курсове и преди, но програмите им бяха малко разводнени. Този беше точно това, което ни трябваше. Единствената ми забележка е за лабовете. Когато конфигурираш нещо, трябва да можеш да го тестваш след това. Лабовете са отдалечени и за някои от тях изглежда нямаше цялата нужна техника. На предишния курс лабовете бяха много добри.
Бих препоръчал Implementing Cisco IP Switched Networks на всеки, който има малко повече опит със Сиско, както и на всеки, който иска да научи как работят мрежите.

Твоите професионални планове?
Все още не съм се сертифицирал и имам идеята да го направя, но засега е на заден план – ако остане време. От фирмата ни изпращат на обучения в Германия, за да разширяваме знанията си, да видим какво ново е излязло. В Ню Хърайзънс определено ни харесва. Имате хубав екип и пак ще ни видите.

Благодаря, Пламене! Желаем успех на теб и екипа на Liebherr и ще ви очакваме отново!
Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *