Лъчезар Божков: Чрез обученията за .NET Development постигаме еднакво високо ниво на целия екип

Лъчезар Божков работи като Lead Developer в Easy Credit. Занимава се с програмиране от 2005 г., основно с технологиите на Microsoft.

Наскоро той и колегите му преминаха курс за Core Foundations of Microsoft .NET 2.0 Development в Ню Хърайзънс, а в момента тече обучението им за следващото ниво – Advanced Foundations of Microsoft .NET 2.0 Development. Двата курса подготвят за сертификационния изпит 70-536 TS: Microsoft .NET Framework, Application Development Foundation.

Здравей, Лъчо. Благодаря, че успя да отделиш време за този разговор. Каква беше неохбодимостта ти и колегите ти да посетите курсовете за .NET 2.0 Development?

Важно беше целият екип да покрие изискванията за .NET Foundations сертификация. Така всички знаем на какво сме способни и не е нужно да организираме вътрешни обучения, за да си показваме един на друг кое как се прави. Пести се време и се постига еднакво високо ниво за целия екип.
За да вземеш изпита (Exam 70-536 TS: Microsoft .NET Framework, Application Development Foundation), наистина трябва в дълбочина да познаваш .NET Framework. Сертификатът е много ценен за всеки, който се занимава с разработване за .NET технологии, независимо дали става въпрос за ASP, Windows forms, XML, Silverlight…

По какъв начин протече курсът Core Foundations of Microsoft .NET 2.0 Development?

Курсът беше систематизиран и успяхме доста интензивно, за 3 дни, да вземем основната част от материала. Всичко беше добре обяснено, с примери и ясни инструкции за задачите. Естествено, след края на обучението трябва доста задълбочено да се чете, за да може да се покрие изпитът. В момента учим следващото ниво – Advanced Foundations of Microsoft .NET 2.0 Development, което е по-сложно като теми и натоварването се усеща повече.

На кого би препоръчал тeзи курсове?

На всички, които се занимават с разработването на софтуер с технологиите на .NET. Тези два курса не само увеличават знанията и опита на програмистите, но и променят мисленето им – помагат им да видят цялостната картина, да гледат по-глобално върху .NET Framework. Сертификатът показва, че си навътре в нещата и дефинира точно какво знаеш и можеш да правиш. Освен това е задължителен, ако искаш да се развиваш, независимо в коя насока – уеб сайтове с ASP .NET или Windows приложения.

Желаем успех на теб и на екипа на Easy Credit!

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *