RC на SP1 за Windows 7/2008 R2

Дарин Йончев.

Вчера Microsoft официално пуснаха RC на първия сервизен пакет (SP1) за Windows 7/2008R2.

SP1 на операционните системи от Редмънд обикновено влияе като катализатор на доверието в тях и е силен мотиватор за имплементирането им и от сериозни компании, които чакат до изчистването на проблеми, останали при набързо пуснатите първоначални версии.

Психологическият фактор от наличието на SP1 не е подценяван от хората в централата на Microsoft, което води до малко парадоксални случки, като официалното пускане на Windows Server 2008 директно със SP1! Но може би това важи в по-малка степен за Windows 7 – факт, който се обуславя от отрицателния отзив към Vista и факта, че ХР е на повече от 8 години. Това, заедно с обещанието за една по-лека и по-бърза операционна система, накара много хора да се вкопчат в „седмицата“ още с появата й.

Сега идва ред и на SP1 да затвърди позициите на последната операционна система на редмънския гигант и в корпоративния сектор, където множеството стандартизирани, работни станции и наличието на специализиран софтуер изискват процедури с по-детайлно планиране и контрол на бъдещи промени в инфраструктурата.

Както с всеки нов сервизен пакет (service pack), освен с пълен набор от налични обновления, Microsoft обещават повишаване на сигурността, стабилността и скоростта на операционната система.


Също така стана традиция всеки SP да добавя и допълнителни функционални подобрения, като в случая с Windows server 2008R2 те ще бъдат насочени към Hyper-V ролята, за която писах в предишна статия. Що се отнася до Windows 7, също се очакват допълнителни функционалности или доразвити, вече съществуващи такива.

Пълният списък с новостите в SP1 (който е само 8 страници ) може да свалите от тук, a самият  Release Candidate  на SP1 може да свалите от тук.

_____________________________________________
Дарин Йончев, инструктор в New Horizons Bulgaria
MCT, MCSE+Security, MCITP, MCTS, CompTIA Security+
Личен блог

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *