Exchange 2010: Перспективи пред потребителите

Exchange 2010 осигурява възможност за непрекъсваем достъп (anywhere access) на потребителите и предлага подобрен интерфейс в сравнение с Exchange 2007. Очакваните резултати за организацията и потребителите? По-висока производителност.

Новите функционалности в Exchange 2010 за крайните потребители:

  • Претоварването на Inbox се управлява от нови функционалности, като MailTips. Filtering функцията е подобрена. Exchange 2010 спира email threads. За потребителите това означава по-ефективно управление на големи обеми информация и по-ефективно изпращане на поща.
  • Voice Mail функционалността е преработена, за да включи преглед на voice mail (preview), транскрибиране на voice съобщения, правила за приемане на входящи обаждания. За потребителите това означава по-ефикасна интеграция на гласовата поща с имейл.
  • Ефективно сътрудничество чрез мобилна и браузър поддръжка за Outlook и OWA. Нова функционалност е възможността за споделяне на външни за организацията календари. За потребителите това означава по-лесна свързаност към имейл, независимо от мястото.

Exchange 2010 посреща новите изисквания (изискванията са предимно за САЩ) към бизнеса за защита на информацията и compliance:

  • Управление на имейл архивите чрез централизиран архив, e-discovery функция и възможност за прилагане на грануларни политики (granular policies). За администраторите това означава лесен и ефективен начин за централизирано съхранение на PST файлове. Администраторите могат да създават политики на ниво организация в зависимост от ролите на потребителите.
  • Защитата на средата е осигурена чрез Centralized Rights Management. За администраторите това означава автоматизирано прилагане на rights management чрез transport rules. Rich Rights Management наличен в Outlook и OWA. Функционалността осигурява Information Leakage Protection (ILP).
  • Подобрена функционалност на сигурността – malware и spam, multiple points of defense. За администраторите това означава изолиране на зловредния код и спам от имейл средата. Exchange 2010 разполага с множество устройства за сканиране (scan engines).

Имплементацията и инсталацията на Exchange 2010 също е улеснена:

  • В сравнение с Exchange 2007, Exchange 2010 изисква 70% по-малко дискови операции. Така базата на Exchange 2010 е оптимизирана за бързодействие, например премахнат е single itme storage, с цел възползване от евтините дискове с голям капацитет.
  • Exchange 2010 предоставя нискобюджетни опции за storage, както и възможност за online storage. За администраторите това означава безпрецедентни възможности за избор на архитектура за storage. Продуктът позволява online, локални или хибридни имплементации.
  • Continuous availability, по-добри HA и DR платформи. За администраторите това означава, че high availability е опростена, по-лесна за имплементация и управление. Поддръжката на Exchange 2010 вече не изисква грижи вечер и през почивните дни.
  • Нова функционалност за ролев достъп (role-based access) и за self-service. Ролевият достъп позволява създаването на специфични роли, както и подсигуряването на специализиран достъп за определени потребители.

Курсовете и изпитите за Microsoft Exchange са налични в учебния център Ню Харайзънс България от края на 2009 г. За повече информация относно предстоящи дати, моля не се колебайте да ни потърсите.

Използван източник: Microsoft North America

София, 13.10.2010 г.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *