PRINCE2: Foundation and Practitioner от ILX: онлайн обучение от $599 без ДДС

Методологията и сертификацията за PRINCE2 са възприети в Западна Европа и Австралия. PRINCE2 (PRojects IN Controlled Environments) е методология за управление на проекти. Методологията обхваща управлението, контрола и организацията на един проект.PRINCE2 е запазена марка на Office Of Government Commerce (OGC), Великобритания.

Началото на PRINCE2 е поставено през 1989 г от Централната Компютърна и Телекомуникационна Агенция на Великобритания (CCTA). Първоначално PRINCE2 e замислен като държавен стандарт за проекти в сферата на Информационните Технологии, но в последствие започва да се прилага и в други сфери. С годините PRINCE2 се превръща в de facto стандартът за управление на проекти във Великобритания и добива популярност в над 50 държави.

Последната версия на методологията е представена през юни 2009 г. от OGC като част от Prince2:2009 refresh project. Промените в методологията, в сравнение с версията от 1996 г., са значителни, но основните принципи са запазени. Новата версия е по-тясно интегрирана с другите методологии на OCG – ITIL, P3O, P3M3, MSP, M_o_R и т.н. За PRINCE2 са налични два наръчника – ‘Managing Successful Projects with PRINCE2 – 2009 Edition’ и ‘Directing Successful Projects with PRINCE2 – 2009 Edition’. Изпитите за Foundation и Practitioner са съставени върху ‘Managing Projects’.

PRINCE2 предоставя структуриран подход към управлението на проекти чрез ясно дефинирана рамка. Методологията описва процедури за координация на дейностите и участниците в един проект, методи за проектиране и ръководене на проекта, и напътствия какво да се направи, в случай че проектът се отклони от първоначалния си план. За всеки процес от проекта са дефинирани ключови входящи и изходящи индикатори, с прилежащи към тях специфични цели и дейности. Методологията позволява ефективен контрол на ресурсите. Ползите от структурираната и разпознаваема методология са, че предоставя общ език за всички участници в даден проект. PRINCE2 може да бъде прилаган за проекти от всякакъв мащаб, включително и проекти, които се считат за „малки”.

Ню Харайзънс България предлага онлайн обучение за PRINCE2 Foundation и Practitioner, разработено от ILX Group. ILX разработва учебно съдържание за PRINCE2 от 1990 г. насам. Онлайн курсовете на ILX Group се отличават с високо ниво на интерактивност и множество вградени функции. В онлайн пакета е включен изпитен симулатор, графичен интерфейс за следене на резултата от демо изпита, транскрибирани лекции, речник на термините, бележник, търсене по ключови думи, т.н. Демо на курса е налично на адрес: http://content-eu.ilxportal.com/demos/p2-2009-foun-demo/default.htm

Комбинираният пакет (PRINCE2 Foundation and Practitioner) е на стойност от $599 без ДДС за един лиценз и $4700 без ДДС за 10 лиценза. Цената за онлайн курс PRINCE2 Foundation е $399 без ДДС за един лиценз и $499 без ДДС за онлайн курс PRINCE2 Practitioner. За повече информация относно възможностите за обучение за PRICE2, цени и приложими отстъпки, моля не се колебайте да ни потърсите.

Източник: http://en.wikipedia.org/wiki/Prince2

София, 20.08.2010 г.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  2 Коментари

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *