Microsoft Exchange Server 2007: Обучение и диплома за Невидимия пощенски раздавач

Имейлът е критична за ежедневния бизнес форма на комуникация. За ИТ професионалистите изграждането на пощенски системи, които да посрещнат нуждите на организацията от бърза комуникация, е свързано с балансирането на тези нужди с цената на системата (Total Cost of Ownership) и нивото на сигурност, която пощенската система предлага.

Microsoft Exchange Server 2007 предоставя на пощенските администратори възможност да отговорят едновременно на очакванията на организацията относно цената и сигурността и на очакванията на бизнес потребителите за непрекъсната и бърза свързаност.

Microsoft Exchange Server 2007 включва вградени технологии за защита, непрекъсваемост на достъпа и оперативна ефективност. В допълнение Exchange 2007 предлага отлична интеграция с множество клиентски платформи за достъп – Outlook, Outlook Web Access, Outlook Mobile и Outlook Voice Access. Exchange 2007 предлага интеграция с SharePoint Services и приложения на други производители като Blackberry и LinkedIN.

За пощенските администратори, работещи с Exchange 2007, са налични няколко професионални сертификати, които могат да бъдат получени след успешно издържан/и Microsoft изпит/и:

 • MCTS: Microsoft Exchange Server 2007 – Configuration
 • MCITP: Enterprise Messaging Administrator

От кандидатите за сертификат MCTS: Microsoft Exchange Server 2007 – Configuration се очаква да имат практически опит от инсталиране, управление, наблюдение и troubleshooting на пощенската система, както и да могат да управляват сигурността на системата и да възстановяват пощенски сървъри и бази данни. За бъде придобит сертификатът е необходимо да бъде положен успешно изпит Exam 70-236 TS: Exchange Server 2007, Configuring. Изпитът проверява техническите знания на кандидатите за инсталация и конфигурация на сървъра и сървърните роли; конфигуриране на публични папки, пощенски кутии и адресанти; конфигуриране на инфраструктурата, антивирусните и анти-спам системи, политики и свързаност; наблюдение на имейл опашки, производителността на системата и сървърните и потребителски анализи; конфигуриране на disaster recovery, backup, high availability.

За подготовка за сертификат MCTS: Microsoft Exchange Server 2007 – Configuration препоръчваме следните курсове:

Сертификат MCITP: Enterprise Messaging Administrator удостоверява знанията и уменията на притежателя му да изпълнява ръководна роля като главен инженер за пощенски решения в малки и средни организации, и корпоративни структури. Сертификатът се придобива след успешно полагане на три изпита: Exam 70-236 TS: Exchange Server 2007, Exam 70-237 PRO: Designing Messaging Solutions with Microsoft Exchange Server 2007 и Exam 70-238 PRO: Deploying Messaging Solutions with Microsoft Exchange Server 2007.

В допълнение към гореспоменатите курсове, препоръчваме кандидатите за MCITP: Enterprise Messaging Administrator да преминат курсове за обучение:

Microsoft предлага и сертификати за много напредналите в технологията: Microsoft Certified Master и Microsoft Certified Architect. За тях си струва да поговорим след като преминем успешно през MCTS и MCITP.

Източници:

http://www.microsoft.com/exchange/2010/en/us/exchange-2007-overview.aspx

http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/cert-exchange-server.aspx#mes2007

София, 24.08.2010 г.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *