CompTIA въвежда нова сертификационна политика

От 1 януари 2011 г. CompTIA въвежда 3-годишен срок на валидност за сертификатите CompTIA A+, CompTIA Network+ и CompTIA Security+, считано от деня на полагане на изпита. Новите сертификати ще носят обозначение CE (Continual Education) и ще бъдат изписвани съответно: CompTIA A+ CE, CompTIA Network+ CE и CompTIA Security+ CE. Върху тях ще фигурира датата, показваща срока на валидност. След изтичането на 3-годишния период сертификатите ще могат да бъдат подновявани чрез полагане на изпит или чрез включване в програмата на CompTIA за продължаващо обучение.

Какво налага въвеждането на срок на валидност?
Сертификатите, които подлежат на тази промяна: CompTIA A+, CompTIA Network+ и CompTIA Security+, се акредитират от Международната Организация по Стандартизация (International Organization for Standardization– ISO). ISO изисква сертификатите да бъдат подновявани на определени периоди – за CompTIA това подновяване ще се извършва на всеки 3 години.

Кого ще засегне промяната?
Новата сертификационна политика се отнася единствено до хората, които планират да се явят на изпити за CompTIA A+, CompTIA Network+ и CompTIA Security+ след 01.01.2011 г.
За всички, които са придобили CompTIA A+, CompTIA Network+ или CompTIA Security+ сертификат преди 31 декември 2010 година, сертификацията остава с неограничен срок на валидност.
В случай че ИТ специалистите с „доживотна” сертификация поискат да се включат в програмата за продължаващо обучение, с цел демонстриране на актуални знания и компетентност, те могат да го направят не по-късно от 31 декември 2012 г.

Кoе е най-доброто решение?
Сертифицирайте се до 31 декември 2010 г.!

* За допълнителна информация относно новата сертификационна политика на CompTIA можете да се обърнете към г-жа Катя Дойчинова, тест център администратор в New Horizons Bulgaria (тел.: +359 2 4210055, имейл: certification@newhorizons.bg).
** За информация относно курсовете, подготвящи за CompTIA сертификационни изпити, моля, свържете се с нас на тел.: +359 2 4210040, или ни пишете на: office@newhorizons.bg.

Използвани източници:
http://www.comptia.org/certifications/listed/renewal.aspx
http://www.comptia.org/certifications/listed/renewal/letter.aspx

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *