Управление на резултатите от обучението (част 1)

Много водещи организации в света, управляват и развиват потенциала на своите служители, превръщайки ги в най-важния фактор за успех – Човешкият Капитал.

Важен компонент от развитието на потенциала на служителите е тяхното подходящо, качествено и фокусирано обучение.

За да бъде инвестицията в обучение на служителите наистина рентабилна, организацията трябва да прилага световни добри практики в управлението на обучението, а част от този процес е събирането и обработката на резултатите от обучение.

Представете си как Вашите служители посещават само обучения, които са подходящи за тях, в комфортни учебни зали с подготвени лектори, а техните ръководители са обсъдили с тях нуждата от това обучение преди обучението.

Представете си как след завършване на обучението сте събрали и анализирали за минути обратната връзка от обучаемите, а след 2 месеца без допълнителни действия сте провели анкета за приложението на наученото не само сред обучаемите, а сред техните мениджъри, като по този начин можете да сравните двете оценки и да получите имате реален поглед доколко обучението е било практическо насочено и полезно.

Представете си как сравнявате резултатите от едно обучение с тези от друго, един инструктор с друг, една класна зала с друга! И не само това, а имате възможност да ги сравните и с останалите проведени обучения в избрани сектори от индустрията в света.

Представете си как получавате за минути различни разрези и справки – от тенденции в качеството, през най-добри и най-лошо представили се курсове/инструктори/доставчици/учебни зали, както и достоверна калкулация за възръщаемостта (ROI) на инвестициите в обучение за последното тримесечие, месец или дори група!

Да, но как да стане това лесно и ефективно, без увеличаване на администрацията и бумащината? Това ще научите в част 2 от статията „Управление на резултатите от обучението“.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *