Управление на резултатите от обучението (част 2)

Втора част от статията за управление на резултатите от обучението. Първата част можете да видите тук.

Най-пълният и успешен подход в тренинг индустрията за анализ на резултатите от обучение, е според световния стандарт за анализ на проф. д-р Киркпатрик и проф. д-р Филипс. Оторизираните обучения на Microsoft, Cisco, HP, Adobe, Novell и много други се целеполагат и анализират с официалния инструментариум на KnowledgeAdvisors – Metrics That Matter™, който е валидиран и препоръчван от проф. д-р Киркпатрик и проф. д-р Филипс. Ето някои от организациите, които използват ежедневно тази услуга в света:

Metrics That Matter™ се предлага под формата на Софтуер като Услуга на годишен абонамент. Годишният абонамент се състои от такса за ползване, базирана на брой потребители в организацията и такса за форми, разработени по поръчка (почти всяка организация има такива).

В България МТМ се използва от организации като Космо България Мобайл и МКБ Юнионбанк, а също и от оторизираните центрове на Microsoft, вкл. New Horizons Bulgaria. Пилотни проекти са реализирани с БТК и Мобилтел.

New Horizons Computer Learning Centers е един от най-големите клиенти на МТМ в световен мащаб. Всеки ден десетки хиляди студенти в над 300 учебни центъра по света споделят своите впечатления от проведеното обучение, предоставяйки навременна информация за управление на качеството на нашата услуга. Нашите мениджъри получават автоматично известие за всяко обучение, което се отклонява от зададените норми.

Архитектурата на обработката на данни в Metrics That Matter™:

Ето как работи в ежедневието Metrics That Matter™:

Можем ли да използваме МТМ за обучения, в които нe се използват компютри и как ще въвеждаме тогава обратните връзки?
Да, разбира се. Използват се хартиени обратни връзки, които след приключване на курса се въвеждат в МТМ от оператор. След като се запознаете  с балансираната обратна връзка, препоръчвана от Knowledge Advisors, сами ще се убедите, че резултатите от обучение по „Работа с бази данни” и обучението по „Заваряване” се оценяват по един и същ начин и с едни и същи въпроси и методологията е универсална за всички видове обучения. Разбира се, лесно можете да добавите и въпроси по Ваш избор.

Възвръщаемостта на инвестицията е значителна, както може да се види в приложената таблица:

Заключение:

Metrics That Matter™ дава възможност на мениджърите от от отдели Човешки ресурси или Обучение и Развитие да получават бърза и достоверна информация за резултатите от инвестициите в обучение, позволяваща им да правят по-добри анализи на възвръщаемостта на инвестициите в обучение.

За да получите повече информация и демонстрация на Metrics That Matter™, моля свържете се с екипа на New Horizons Bulgaria, ексклузивен партньор на
Knowledge Advisors за България.

За контакти: +359 2 421 0040/44, office@newhorizons.bg, www.newhorizons.bg.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    One Comment

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *