Процесът на сертификация в учебния център на New Horizons Bulgaria

Сертификацията осигурява доказателство за признати от ИТ индустрията умения по актуални и специализирани ИТ технологии. Компаниите вземат под внимание наличието на сертификати, когато наемат нови служители. Сертификатите са доказателство, че даден кандидат има професионалните знания и умения, нужни за изпълнение на ежедневните му задължения.

New Horizons Bulgaria е партньор и оторизиран тестов център на Prometric и Pearson VUE – световни лидери в разработката и доставката на ИТ сертификационни изпити. Ние сме оторизирани да провеждаме изпити по технологиите на повече от 100 компании от типа на Adobe, Apple, Cicso Systems, Citrix, CompTIA, Dell, Hewlett-Packard, IBM, LPI, Microsoft, Oracle, Siemens, SUN Microsystems и др. Техническото ни оборудване е в съответствие с изискванията на международните стандарти за провеждане на сертификационни изпити.

Ето и малко повече информация за това как протича процесът на сертификация в учебния център на New Horizons Bulgaria – от заявяването на изпит до получаването на сертификата.

Подготовка за изпит: Полагане на сертификационен изпит в тестовия център на New Horizons Bulgaria е възможно без задължително да сте преминали курс на обучение в нашата компания.

Заявяване на изпит: След като решите за какъв сертификат искате да се явите на изпит, трябва да  си запазите станция за конкретна дата в тестовия ни център. Заявяването на изпит може да стане по телефон, имейл или на място в учебния ни център. Хубаво е да имате предвид, че сертификационни изпити се провеждат 4 пъти в седмицата в две сесии дневно, сутрешна с начален час 10:00 и следобедна от 14:00 часа. Заявката се прави най-късно една седмица преди желаната дата за явяване. За да Ви регистрираме за желания от Вас изпит е необходимо да попълните форма за заявяване на изпит, която можете да получите по имейл или да изтеглите от сайта на New Horizons Bulgaria: http://newhorizons.bg. След като я попълните старателно, трябва да я изпратите обратно до нас на имейл: certification@newhorizons.bg. Потвърждение за успешно регистриране за желания от Вас изпит ще получите в рамките на 24 часа.

Цена и заплащане: Цената на явяване на сертификационен изпит е в USD без ДДС (ДДС се включва по курса на БНБ за деня на плащането). Тя е еднаква за всички тестови центрове по света и се определеля от спонсора на изпита. Заплащането се извършва по банков път поне 3 работни дни преди заявената дата за полагане на изпит, или на място в брой в деня на явяване. Към момента не поддържаме услугата за плащане с кредитни или дебитни карти. Ако имате кредитна или дебитна карта и желаете да платите с нея, бихте могли да го направите директно през сайта на вендора (Cicso Systems, Citrix, CompTIA, IBM, LPI, Microsoft и т.н), като в този случай за повечето изпити не се начислява ДДС.

Изпит: В деня на изпита е препоръчително да дойдете в тест центъра 15-20 минути преди началото на изпита. Необходимо е да носите със себе си документ за самоличност – лична карта, задграничен паспорт или шофьорска книжка. Промяна на часа и деня на заявения от Вас изпит можете да направите най-късно 24 часа преди регистрираната вече дата. Моля имайте предвид, че ако сте избрали да заплатите таксата за изпита в брой непосредствено преди да се явите, ще бъдат необходими допълнителни 10-15 мин. за потвърждаване на регистрацията Ви. Сертификационните изпити протичат в контролирана среда под непрекъснато наблюдение. В залата не е позволено да се внасят лични вещи. Това включва чанти, чадъри, книги или учебни материали, листа, мобилни телефони, пейджъри, часовници, портфейли и др. По време на изпит са позволени кратки паузи за Ваша сметка от времето.

Продължителност: Всички изпити са компютърно базирани. Продължителността може да варира от 40 мин. до няколко часа.

Език: Много от изпитите се предлагат на няколко езика, но има и такива които се доставят само на английски език.

Резултати: В повечето случаи резултатите се разбират непосредствено след края на изпита, като се генерира т.нар. Score Report. След приключването на изпита ще получите документ с резултата в оригинал на хартиен носител, който препоръчваме да съхранявате до получаването на Вашия сертификат.

Сертификат: Сертификатът се изпраща от спонсора на изпита на посочения от Вас в регистрационната форма физически адрес или по електронен път, само след постигане на сертификационната степен, която може да изисква полагане на няколко на брой изпита в определена зависимост и последователност. Времето за получаване на официалния документ е в рамките на 1 до 8 седмици.

Ако имате въпроси или нужда от допълнителна информация, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *