Обучение и сертификация за Visual Studio 2008

Visual Studio 2008 излиза на пазара през ноември 2007. Visual Studio 2008 е първото приложение с вграден дизайнер за Windows Presentation Foundation (WPF), с включени snap lines и event tabs за RAD разработки. Visual Studio 2008 е подходящо средство за развойна дейност и за разработчици, работещи с 2007 Microsoft Office System, с включени дизайнери за Outlook и Fluent менютата. За екипи, работещи по разнородни проекти, Visual Studio Team System предоставя подобрена мащабируемост, включително помощни средства за дългосрочна интеграция.

Visual Studio 2008 предлага на уеб разработчиците тулове за CSS форматиране, възможност за писане на код в ASP.NET AJAX и IntelliSense поддръжка за JavaScript. Въвеждането на Language Integrated Query (LINQ) добавя възможност за усъвършенствана работа с data manipulation и обработка във Visual Basic и C#. С цел подобрение на работата на приложението Visual Studio 2008 предлага тулове за анализ на кода, включително код метрики, идентифициращи неефективни или проблемни части от кода. Интегрираният build system включва multithreading support както за разработка, така и за дебъг.

Наличните сертификати за Visual Studio 2008 са MCTS (Microsoft Certified Technology Specialist) и MCPD (Microsoft Certified Professional Developer).

Какво представлява сертификатът MCTS? Сертификатите MCTS стоят в основата на системата за сертифициране на Microsoft. Сертификатът има за цел да утвърди знанията и уменията на кандидата за функционалността и особеностите на ключовите технологии на Microsoft. За всеки сертификат MCTS е необходимо да бъде издържан успешно изпит Exam 70-536: TS: Microsoft .NET Framework, Application Development Foundation в допълнение към изпита, свързан с конкретната технология (не важи за случаите, в които кандидатът вече има MCTS или MCPD за Visual Studio 2005).

Какво представлява задължителният за всеки от сертификатите MCTS Visual Studio 2008 изпит „70-536“ ? Препоръчително е кандидатите за изпит 70-536 да имат практически опит в разработката на уеб-базирани приложения, Windows-базирани приложения или distributed приложения с Microsoft .NET Framework 1.0, .NET Framework 1.1, .NET Framework 2.0, или.NET Framework 3.5. Препоръчително е кандидатите да имат и опит с Microsoft Visual Studio 2005 или Visual Studio 2008. За повече информация относно изпит 70-536, моля посетете: http://www.microsoft.com/learning/en/us/exam.aspx?ID=70-536&locale=en-us#tab1

За кои технологии има налични сертификати MCTS за Visual Studio 2008? Кандидатът може да избера измежду следните MCTS сертификати:

MCTS: .NET Framework 3.5, Windows Presentation Foundation Applications
MCTS: .NET Framework 3.5, Windows Communication Foundation Applications
MCTS: .NET Framework 3.5, Windows Workflow Foundation Applications
MCTS: .NET Framework 3.5, Windows Forms Applications
MCTS: .NET Framework 3.5, ADO.NET Applications
MCTS: .NET Framework 3.5, ASP.NET Applications
За повече информация относно сертификатите MCTS и изискванията към кандидатите, моля посетете:
http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/cert-vstudio.aspx#tab3

Какво представлява сертификатът MCPD? Сертификатите MCPD утвърждават всестранни и изчерпателни умения, необходими за дизайн, изграждане и пускане в експлоатация на приложения, разработени с Microsoft Visual Studio и Microsoft .NET Framework. Сертификатът надгражда MCTS сертификатите и е създаден с цел да докаже пред работодателите потенциалния професионален успех на кандидатите за позиции в сферата на разработката на приложения. Кандидатите за MCPD обикновено имат две или три годни опит и са доказали своите способности и желание да следят последните тенденции в добрите практики и технологични новости в сферата на Visual Studio и .NET Framework.

Кои са наличните сертификати MCPD Visual Studio 2008? Кандидатът може да избира измежду следните MCPD сертификати:

MCPD: Windows Developer 3.5
MCPD: ASP.NET Developer 3.5
MCPD: Enterprise Application Developer 3.5
За повече информация относно сертификатите MCPD и изискванията към кандидатите, моля посетете:
http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/cert-vstudio.aspx#tab3

Как да направите първа стъпка към сертификат за Microsoft Visual Studio 2008? След като изберете технологията, за която бихте искали да вземете сертификат, бихме Ви посъветвали да положите безплатен демо тест 70-536 в учебния ни център, за да разберете какви познания имате за основите на развойната дейност с Microsoft .NET Framework. В последствие можем да Ви предложим набор от онлайн курсове за обучение или индивидуални програми за обучение, които да допълнят знанията Ви и да Ви помогнат да постигнете целта си – професионален сертификат и по-големи възможности за интересни и доходни проекти в индустрията.

dimitar (at) newhorizons.bg
София, 14 юни 2010 г.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *