Кристиaн Шиндлер: „Насърчавам хората да не ползват Интернет при всеки проблем – всички отговори са в системата“

Кристиан Шиндлер е един от едва 37-те сертифицирани Microsoft Exchange Architects (MCA 2003) в света и един от 119-те сертифицирани Microsoft Exchange Masters (MCM 2007) в глобален план. Той има 17-годишен опит като консултант в областта на ИТ, а от 13 години работи и като сертифициран Microsoft инструктор.

Както вече Ви информирахме той беше в София по покана на New Horizons Bulgaria. От 17 до 21 май 2010г. в учебния ни център, Кристиaн Шиндлер беше водещ на Course 10135 Configuring, Managing and Troubleshooting Microsoft Exchange Server 2010. Migrating from Exchange 2003 to Exchange 2010.

По-долу Ви представяме неговото интервю за ComputerWorld .

– Как се увлякохте по технологиите, откъде се роди интересът Ви към ИТ сферата?
Винаги съм имал интерес към технологиите. Кариерата ми започна в телекомуникационна компания, в която бях ангажиран едновременно с асемблиране на системи и с тестване на софтуер.
Увлечението ми по темата персонални компютри започна като личен интерес и в началото беше само хоби – знаете как е, правите услуга на членове на семейството си или на приятели, като им асемблирате машините. 
На по-късен етап получих възможността да работя в ИТ отдела на гореспоменатия телеком. Започнах като инженер в отдела за работа с клиенти (help desk). Накрая бях отговорен за внедряването на Exchange 5.5 в компанията.
 
– Вие сте един от 37 Microsoft Exchange Architects (MCA 2003) в света и един от 119 Microsoft Exchange Masters (MCM 2007) в международен план. По какъв начин успяхте на толкова млада възраст да защитите едни от най-сложните степени на сертификация по програмите на Microsoft?
Отговорът се свежда до една дума: страст. Обичам това, с което се занимавам. “Exchange” е моята “рожба” – дори да ме приемете за луд технически гений за това твърдение. 
Важно е винаги да си имаш едно наум, че е невъзможно да знаеш всичко – в позитивен дух, това ти дава стимул да се усъвършенстваш.
 
– На какво учите курсистите си – кои са ключовите познания, които им предавате?
Основното, което се опитвам да правя, е да разяснявам на хората по какъв начин работи технологията – останалото е просто осъзнаване как се прави ИТ – това е по-лесната част. 
Винаги се старая да окуражавам учащите да не ползват Интернет, когато изпаднат в затруднение. Всички отговори са в системата. Например, винаги, когато попитам обучаемите: “Как бихте направили това?”, отговорът винаги е “Използвам Google…”. Но какво бихте сторили, ако в момента нямате Интернет  връзка? Затова поощрявам участниците в курса да използват вградените ресурси и да ползват познанията си за системата и вътрешните механизми на системите, за да успеят…
 
Цялото интервю може да видите тук.
Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *