CISSP ® – Как да се сертифицираме?

CISSP is a registered mark of the International Information Systems Security Certification Consortium in the United States and other countries.

CISSP is a registered mark of the International Information Systems Security Certification Consortium in the United States and other countries.

Certified Information Systems Security Professional (CISSP) e независима сертификация регулирана от International Information Systems Security Certification Consortium или (ISC)². Обхватът на CISSP сертификацията включва широк кръг от теми свързани с информационната сигурност. CISSP сертификацията може да се развие в три насоки:

Има четири етапа, през които един кандидат трябва да премине успешно, за да стане сертифициран CISSP ®:

■ Изпит
■ Сертификация
■ Потвърждение
■ Проверка

Изпит
За да се явяви на изпит за CISSP, кандидатът трябва:

■ Да се регистрира за изпита за определена дата и място
■ Да плати таксата за изпита
■ Да удостовери, че той/тя притежава минимум пет години професионален опит в областта на информационната сигурност или четири години опит плюс диплома за академична степен от университет.
■ Да попълни формуляр за явяване на изпит като удостовери истинността на своите твърдения по отношение на професионален опит, и съгласявайки се с  Етичния кодекс на (ISC) ²
■ Успешно да отговори на четири въпроса относно съдебното му досие и предишни сертификации

Сертификация
За да бъде издаден сертификат, кандидатът трябва да:

■ премине CISSP изпита с резултат от 700 точки или по-висок
■ изпрати правилно попълнена форма за изпита
■ премине успешно проверка на своите твърдения по отношение на професионален опит, ако кандидатът е избран за проверка

Потвърждение
След като кандидатът е уведомен, че е положил успешно CISSP изпита, от него/нея ще се изиска да получи потвърждение на кандидатурата си преди да му/й се издаде сертификат.

Поръчител удостоверява, че твърденията на кандидата по отношение на професионален опит са верни и, че кандидатът притежава добър набор от знания и умения в областта на информационната сигурност.

Проверка
Успешно преминалите изпита кандидати ще бъдат избирани на случаен принцип и проверявани от (ISC) ² преди издаването на сертификата. Явяването на изпити за повече сертификати може да доведе до това кандидатът да бъде проверяван повече от веднъж.

От 14 до 18 юни 2010г. в учебния център на New Horizons Bulgaria ще бъде проведено обучение за CISSP. Водещ на курса ще бъде Борис Гончаров, IT/IS Manager на G4S Security Services Bulgaria JSC и един от малкото CISSP сертифицирани в България.

За повече информация и въпроси, моля не се колебайте да се свържете с нас на тел: + 359 2 421 0040 или ни пишете на имейл office@newhorizons.bg.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *