Windows 7 и обученията, които се предлагат за него

Windows 7, наследникът на дългоочакваната и посрещната с противоречиви отзиви Windows Vista e достъпен за крайните потребители от близо 7 месеца (22 октомври 2009), а за партньорите на Microsoft – дори и от по-дълго време! Безспорно с нововъведенията, които Microsoft представят в Windows 7, тази операционна система доби огромна популярност още преди официалното й представяне и прогнозите сочат, че тя тепърва ще нараства за българския пазар.

Идва и въпросът дали специалистите могат да посрещнат необходимостта от миграция, имплементация и поддръжка на това ново парче софтуер от Майкрософт, разчитайки на досегашния си опит?

За да са сигурни в положителния отговор на този въпрос Microsoft и този път са подготвили различни програми за обучения, които предоставят в лекционни курсове и практически упражнения новостите и добрите практики за работа в Windows 7.

Курсовете са в две насоки – такива, които да помогнат на всеки да придобие по-добър контрол върху своя персонален компютър и курсове, насочени към специалисти на корпоративно ниво, боравещи с повече машини. New Horizons Bulgaria като сертифициран партньор на Microsoft в областта на обученията предлага голяма част от тях за да помогне на лица и организации, решили да се възползват най-бързо от предимствата, които Windows 7 предоставя.

По-интересните курсове, за които мога да дам мнение, като Microsoft инструктор към New Horizons Bulgaria, са:

Този тридневен курс предоставя фундаментални знания за работа с новата операционна система, а именно: инсталиране, обновяване и мигриране към Windows 7, работа с дискови дялове, инсталиране на драйвери, настройка на споделени ресурси – файлове и принтери, настройка на локалната и безжичната мрежа, оптимизиране на работата и надеждността на Windows 7 и достъп до отдалечени ресурси. Този курс е задължителен за хора решили да се занимават професионално с инсталиране и конфигуриране на работни станции с Windows 7. Препоръчвам го и за хора, които имат малък опит с предишни версии на Windows (XP, Vista).

Курсът подготвя за успешното полагане на изпит 70-680 и придобиване на сертификат „MCTS: Windows 7, Configuring” и може да бъде изкаран в група или като индивидуално обучение.

Този 5 дневен курс е подобен на 6292, но с тази разлика, че е ориентиран към хора, които управляват стотици, а понякога хиляди компютърни системи инсталирани с Windows 7. Акцентът е върху новостите, приложими в сценарии, в които Windows 7 се използва като работна станция, централизирано управлявана от Microsoft Active Directory Domain Services. Препоръчвам го за по-напредналите ИТ специалисти, които искат да придобият практически познания за възможностите, които Windows 7 предоставя в корпоративна среда.

Този 5 дневен курс е предвиден за хора с познания върху Windows 7, които желаят да разберат повече за тънкостите при отстраняването на проблеми възникващи при инсталация и по време на експлоатация на операционната система. Курсът е особено подходящ за първо и второ ниво техническа поддръжка, както вътрешно-фирменa така и изнесена в call .

Също така курсът е полезен за хора заложили в своето кариерно развитие получаването на сертификат „Microsoft Certified IT Professional (MCITP): Enterprise Desktop Support Technician 7”, успешно полагайки изпит 70-685.
Курсът ще проведем в група през май 2010.

В този 3 дневен курс се акцентира върху едно от най-големите предизвикателства, които Windows 7 поставя, а имено миграцията от Windows XP, който е все още най-разпространената клиентска операционна система. Този курс разглежда също така разликите между XP и Windows 7 с цел по-бързото преминаване и усвояване на новостите от хора, запознати с по-старата операционна система. Ако вие сте човек усвоил до виртуозност Windows XP, но 7 ви изглежда различна и непонятна, това е курсът за вас.

Дарин Йончев
MCT, MCSE+Security, MCITP, MCTS, CompTIA Security+
Инструктор към New Horizons Bulgaria

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *