Подготовка за сертификат CCNA през 2010 г. – три изпитани начина

Според проучване на IBM за световния пазар на труда в следнащите 20 години най-търсените професии ще бъдат в сферата на биотехнологиите и мрежовите технологии.

CCNA (Cisco Certified Network Associate) е входящо сертификационно ниво на Cisco Systems за мрежови администратори. Годишно хиляди кандидати в България правят стъпки към обучение и сертификация за CCNA. CCNA сертификатът е трамплин към професиите, свързани със света на мрежовите технологии. След CCNA кандидатът има избор да се профилира към CCNP, CCVP, CCSP и т.н.

CCNA изпитът се държи в оторизиран от Pearson VUE сертификационен център. В сертификационния център на Ню Харайзънс изпити за CCNA се провеждат всяка седмица с предварителна регистрация (за повече информация моля потърсете г-жа Катя Дойчинова, тел. 4210055).

Стойността на изпита е $250 без ДДС. Кандидатите могат да се явяват многократно, с минимум 14 дни между първия и следващия опит (в случай, че първият опит е неуспешен).

През 2010 учебен център Ню Харайзънс предлага 3 форми на обучение и подготовка за изпит CCNA:

  1. Обучение в група: Обучението в група се провежда в рамките на 2 курса. Всеки курс е с продължителност 40 учебни часа (5 дни, обикновено през работната седмица). Курсовете са Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 v1.0 и Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2 v1.0
  2. Индивидуално обучение Mentored learning: Обучението включва 80 учебни часа самоподготовка и работа с инструктор върху материала от курсове Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 v1.0 и Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2 v1.0. Обучението се организира след регистрация минимум 2 седмици преди желаната от кандидата дата на започване
  3. Дистанционно e-learning обучение с достъп до електронно съдържание в рамките на една година: Обучението включва неограничен достъп към учебно съдържание на английски език за Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 v1.0 и Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2 v1.0.

CCNA сертификатът е валиден за три години от датата на сертифициране. След изтичане на срока, кандидатът следва да се ресертифицира или да се сертифицира за следващо ниво – CCNP, CCSP, CCVP и т.н. CCNA сертификатът е prerequisite за CCNA concentrations – CCNA Security,  CCNA Wireless, CCNA Voice.

На разположение на кандидатите за CCNA сертификат в учебен център Ню Харайзънс:

  1. Демо тестове за CCNA – проверка на знанията преди истинския изпит
  2. Физическа лаборатория: Routers:6x Cisco 2600. Switches: 4x Cisco 2950, 1x Cisco 3550, 1x Cisco 3550 Inline Power, 1x Cisco 2500
  3. Сертифициран инструктор с 10 години практически опит: Cisco Systems Certified Instructor (CCNP, CCSP)
  4. Всички учебни материали са на английски език. Лекциите се водят на български език и на английски език (по желание от страна на клиента). Преглед на учебното съдържание за ICND 1 и ICND 2.

Ню Харайзънс е Cisco Learning Partner Associate. В периода 2008 – 2010 Ню Харайзънс е доставил обучение за Cisco за десетки компании в България (включително за едни от най-големите български и чуждестранни компании тук), както и за редица частни лица, в т.ч. и чужденци.

За повече информация относно ползите от CCNA и бъдещето на мрежовите технологии можете да ни потърсите за беседа, да разгледате сайта на Cisco Systems или да разговаряте с Ваш приятел, който вече е сертифициран Cisco специалист.

София, 06.04.2010.
dimitar (at) newhorizons.bg

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    2 Коментари

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *