Добавете лесно към сертификата си за MCSA/MCSE и MCITP сертификат

С излизането на пазара на Windows Server 2008 Microsoft представи и новите си сертификационни пътеки Microsoft Certified IT Professional.

Сертификатите за Windows Server 2003 ще продължат да бъдат ценено доказателство за уменията Ви. Ако сте започнали да учите за сертификат за Windows Server 2003, Microsoft Ви насърчава да довършите обучението си. Сертификат за WS 2003 ще Ви помогне да вземете по-лесно и по-бързо сертификат за Windows Server 2008.

В случай, че имате сертификат за Windows Server 2003 (MCSE, MCSA) можете да използвате знанията и уменията си за технологията, за да кандидатствате за MCTS или MCITP сертификат за Windows Server 2008.

Моля имайте предвид, че притежанието на MCITP не изключва валидността на MCSA/MCSE.

Сертификатите за Windows Server 2008, отговарящи по тежест на MCSA и MCSE, са MCITP Server Administrator и MCITP Enterprise Administrator:

  1. MCITP Server Administrator: доказва знания и умения за ежедневна поддръжка на сървърната операционна система, файловите структури и директорийни услуги. Умения за софтуерни ъпдейти, наблюдение на сървърите, изграждане и конфигуриране на сървъри, имплементация на политики за одит, изпълнение на планирани vulnerability assessment scans, мониторинг на логове и intrusion-detection systems.
  2. MCITP Enterprise Administrator: доказва знания и умения за изграждане на Windows Server-на инфраструктура; капацитет за оценка и препоръка на нови технологични решения, разработка на добри практики за клиентски машини и сървъри; поддръжка на политики за authentication, identity, и access management, капацитет за представяне на съвети относно имплементация на решения за сигурността, които биха имали влияние върху инфраструктурата на йерархично ниво; капацитет за участие в събрания за одит на сигурността и способност да удостоверява, че всички апликации отговорят на добри практики за сигурност.

Най-краткият път за осъвременяване на сертификатите от Server 2003 към сертификат за Server 2008 можете да проверите на сайта на Microsoft:

http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/cert-windowsserver.aspx#tab4

За съвет относно най-бързия път за осъвременяване на Вашия сертификат можете да се обърнете към нас.

София, 30.04.2010
dimitar (at) newhorizons.bg

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *