MCSE за Windows Server 2003 и / или MCITP Enterprise Administrator за Windows Server 2008?

През последните 10 години MCSE сертификатът беше сред най-търсените сертификати от системните администратори, работещи с Windows Server 2003. С идването на Windows Server 2008, сертификатът MCITP Enterprise Administrator започна да се утвърждава като предпочитана професионална квалификация.

Заслужава ли си да се сертифицирате за MCSE през 2010?

Windows Server 2003 ще продължи да работи в много компании и през следващите няколко години и една ли ще изчезне напълно от пазара през следващото десетилетие. Миграцията от 2003 към 2008 ще бъде търсено умение сред ИТ специалистите. Професионалистите, имащи познания за Windows Server 2003/2008, ще имат предимство пред специалисти със знания само за Server 2008. За разлика от MCITP Server/Enterprise Administrator, където специализацията (MCTS) е в основата на сертификацията, MCSE ще остане сертификатът, доказващ знания във всички области, свързани с Windows Server 2003. Стойността на MCSE вероятно ще расте напред във времето, когато след няколко години освен MCITP администраторът ще може да демонстрира опит и знания за Server 2003.

Как да разберете кой сертификат (MCSE или MCITP Enterprise Administrator) ще е от полза за Вашата кариера в краткосрочен план?

Отговорите на следните въпроси ще Ви помогнат да решите как да инвестирате време и парите за сертификация:

  1. Коя сървърна операционна система работи във Вашата организация?
  2. До кога ще бъде използвана тази операционна система?
  3. Ще Ви се наложи ли да правите миграция към Windows Server 2008?
  4. Колко време планирате да работите в настоящата Ви организация?
  5. Планирате ли нова работа?
  6. Търсите ли повишение в настоящата Ви организация?

Какво представлява MCSE накратко?

Сертификатът Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) удостоверява, че кандидатът има необходимите знания да планира, проектира и имплементира решения, базирани на Windows Server 2003. В допълнение един MCSE може да извършва и дейностите, присъщи на MCSA: имплементиране, управление и troubleshooting на Windows Server 2003.

MCSE се признава след успешно полагане на четири задължителни основни изпити, един изпит за операционна система (Windows 2000 / XP / Vista / Windows 7), един изпит за дизайн и един изпит по избор. Общо: 7. За повече информация можете да посетите сайта на Microsoft: http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/mcse.aspx?#tab2

Целият цикъл на обучението и сертификация за MCSE можете да преминете в рамките на 6 до 9 месеца по нашата програма mentored learning, при редовно посещаване на учебните занимания.

Учебният график mentored learning е гъвкав и позволява вечерни, съботни и половин дневни учебни сесии, така щото учебния процес да не се застъпва с ежедневните Ви работни задачи. За повече информация и демо сесия на обучението, моля потърсете наш консултант или се свържете директно на тел. 4210040.

 

София, 23.04.2010 г.
dimitar (at) newhorizons.bg

Използвана информация:
http://www.microsoft.com/learning/en/us/start/start-overview.aspx#tab2
http://windowsserver.trainsignal.com/why-getting-your-mcse-now-is-still-a-good-idea
http://windowsserver.trainsignal.com/mcse-mcsa-mcitp-mcts

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *