Вържете ли кънките, развържете интернет

В един от любимите ми сайтове попаднах на тема, която искрено ме разсмя. Истината обаче е, че въпреки своята експлозивна смехотворност, темата заслужава и съвсем сериозно внимание. Статията се казва „5 начина да задържиш пияното си „Аз“ настрани от интернет“. Звучи като майтап, но си е сериозен опит да се дадат изпълними препоръки по темата. Да си скриеш кабела на компютъра, да си инсталираш линукс, да слушаш звуци от водопад и т.н. (Линуксът трябва да е от онези, старомодните дистрибуции, които при зареждане показват тичащ бял текст на черен фон – това непременно щяло да те доведе до повдигане и световъртеж. Водопадите пък играят роля на стимулатор на уринирането – ще прекарваш повече време в тоалетната, нежели пред компютъра…)

Темата е весела, подобно на много други, свързани с пиянството. Но и доста опасна. Не един и двама са се опарили по особено болезнен начин, след като са постнали в нетрезво състояние какво ли не поверително съдържание във Фейсбук, или в нечий блог. Доста връзки са се разпаднали по този начин, хора са били уволнявани, престъпници са били залавяни, семейни сцени са се разгаряли с ужасяващ гняв. И всичко това, само защото след няколко чашки ни е станало весело и сме решили да напишем нещо, на което мястото му не е в интернет.   

Не знам, дали имате свой метод за предпазване от подобни поразии, но не е зле да помислите по въпроса. Би било фатално късно да се конфронтирате с темата, едва когато вече сте на четвъртото голямо. Не се предоверявайте на преценките си, играйте на сигурно. Ще си бъдете благодарни сами на себе си…някога.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *