Как Cisco Learning Credits улесняват процеса на планиране и поръчка на Cisco курсове?

Какво е Cisco Learning Credit? Cisco Learning Credits са предплатени ваучери за обучение. Един Learning Credit е на стойност от $100 . С Learning Credits могат да се заплащат обучения за Cisco технологии, организирани от всеки един Cisco Learning Partner. Считано от ноември 2010, Cisco Learning Credits са налични и на българския пазар. Ню Хърайзънс България приема Cisco Learning Credits.

 

Какви са предимствата на Cisco Learning Credits? Не е необходимо поръчката на обучение  да бъде отделна поръчка от поръчката за оборудване. Чрез Cisco Learning Credits можете лесно да включите обучението към поръчките, свързани с оборудване за Cisco.  Чрез Cisco Learning Credits можете да планирате едновременно закупуването на оборудване и закупуването на обучение за работа с оборудването.

Как да се сдобиете със Cisco Learning Credits? Cisco Learning Credits можете да закупите като част от поръчката ви за оборудване или като самостоятелна покупка. Можете да закупите кредити за обучение директно от Cisco или от избран Cisco Value Added Reseller. Цените за ваучерите са включени в глобалната ценова листа на Сиско.

Какво можете да закупите срещу Cisco Learning Credits? Един Cisco Learning кредит за обучение е на стойност USD 100. Cisco Learning Credits се приемат от оторизирани партньори за обучение на Cisco (Cisco Learning Partners). Чрез Cisco Learning Credits можете да поръчате курсове, свързани със сертификационната програма на Сиско, Advanced Services Training и онлайн techtorials Cisco Live Virtual. Сиско изпити и Сиско ваучери за изпити не се покриват от Cisco Learning Credits.

Кой ще Ви помогне за да определите колко Cisco Learning Credits ще Ви бъдат необходими? Консултант на Ню Хърайзънс България може да изготви оценка на нуждите от обучение (Training Needs Assessment) за вашата организация. На база на тази оценка Вие можете да съставите план за обучение.  В допълнение на адрес www.cisco.com/go/trainingmap ще намерите Training Map, в табличен вид под Excel, съпоставяща Cisco продукти със съответния курс / обучение.

Няколко примера за курсове на Сиско и съответния ориентировъчен брой Cisco Learning Credits:

  • Cisco IP Telephony Part 1 (CIPT 1), обучение с инструктор –32 кредита
  • Cisco IP Telephony Part 2 (CIPT 2) , обучение с инструктор –10 кредита
  • Ускорен курс CCNA (включва ICND 1 и ICND 2 – 35 кредита
  • Configuring BGP on Cisco Routers – 33 кредита
  • Cisco Sales Essentials for Cisco Sales Associates (CSA)(TRN-CSA – 1.0) – 17 кредита
  • A New Exclusive: MPLS ENT – Enterprise Networks over Service Provider MPLS(DRV-OEBNM-CAN – 1) – 27 кредита

Необходимо ли е да изберете курсовете преди да закупите Cisco Learning Credits? Не. Препоръчително е предварително да съставите план за обучение, с помощта на който ще определите ориентировъчния брой необходими ваучери. Консултант на Ню Хърайзънс България ще Ви помогне при изготвянето на плана.

Можете ли да използвате кредитите веднага след закупуването им? Заявката Ви за кредити ще премине процес на одобрение, регистрация и фактуриране. Процесът е с продължителност от около пет работни дни, считано от датата на изпращане на заявката. След приключване на процеса по регистрация, ваучерите ще бъдат активирани и налични за предоставяне на изпълнител (Cisco Learning Partner).

Как ще разберете, че сте получили кредитите за обучение? Cisco Learning Credits са виртуални единици. След като кредитите бъдат регистрирани в Learning Credits Management Tool, Вашият Сиско търговец ще бъде известен, че Вашите кредити са активирани и ще създаде за Вас потребителско име за достъп. В последствие ще получите известие по имейл, че кредитите са активни и инструкции за употреба.

Имат ли давност Cisco Learning Credits? Да. Кредитите са активни за срок от 365 дни от датата на активирането им в Learning Credits Management Tool.

Какво ще се случи ако кредитите загубят давност преди да се сте ги използвали? В случай, че не съумеете да използвате кредитите в указания срок от 365 дни, имате еднократно право на молба за възстановяване на срока на давност на кредитите, за период от 6 месеца. Молбата може да бъде подадена единствено за кредити, чийто срок на давност е изтекъл максимум преди една година, считано от датата на подаване на молбата. Молбата трябва да представи причина, поради която кредитите не са били изразходвани в определения за целта срок. Към молбата следва да се приложи и учебен план за използване на кредитите в рамките на 6 месеца.

Как можете да проследите употребата на Вашите Cisco Learning Credits? Статусът на кредитите е наличен в онлайн база данни Learning Credits Management Tool (LCMT). До базата данни ще получите достъп от вашия търговски агент.

Как ще приеме Ню Хърайзънс Вашите ваучери? Ню Хърайзънс ще приеме всеки един Cisco Learning Credit за равностойността му в е български лева. Със  Cisco Learning Credits могат да бъдат закупени всички курсове на Сиско, предлагани от учебния център.

Ще получите ли същите отстъпки, които имате за тренинг от Ню Хърайзънс, когато плащате чрез кредити? Отстъпките са предмет на договаряне.

Можете ли да заплащате за изпити със Cisco Learning Credits? Не.

Можете ли да използвате Cisco Learning Credits за закупуване на друго, освен курсове? Към момента с кредити можете да закупите курсове, Cisco Live Events (важи за САЩ), Cisco Live Virtual (techtorials), лабораторни упражнения (labs), виртуални тренинг събития, e-learnings, както и обучение със Cisco Advanced Services. С кредитите не можете да закупите книги от Cisco Press или учебни материали за курсове.

Можете ли да закупите кредити в САЩ и да ги приложите в друга държава (в случай че компанията е международна)? Да.

Източник: http://www.cisco.com/web/learning/le31/l59/learning_credit_program_home.html

София, 14.12.2010 г

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *