Христо Христов: От графичния дизайн до голямата награда

Христо Христов е вторият българин, спечелил в томболата за безплатно обучение в избран учебен център на New Horizons по света. Томболата е част от глобална кампания по случай 35-тата годишнина на New Horizons Computer Learning Centers и в нея могат да се включат участници от целия свят, които имат навършени 18 години. Наградата включва: участие в избрано обучение в учебен център на New Horizons в Дъблин, Дубай, Сингапур, Сидни, Лос Анджелис или Ню Йорк; двупосочен самолетен билет; настаняване в хотел за периода на курса; 500$ за храна и забавления.

Traveling Hristo Hristov

Христо, поздравления за наградата! Ти си вторият печеливш участник от България – дори на мен още ми е трудно да повярвам. ☺ Как научи за томболата на New Horizons?

Благодаря много! Аз също бях много изненадан, когато научих, че съм един от печелившите, имайки предвид мащабността на томболата. Няколко пъти прочетох мейла, с който ме информираха, за да се убедя.
За томболата научих от рекламните материали, които ни бяха раздадени в началото на курса в който участвах, а в последствие затвърдих информацията си и от Ваша колежка. Наградата наистина е впечатляваща и не ми трябваше много време, за да се реша да участвам.

От почти 2 години си Business Development Expert в Банка ДСК. Какво включва работата ти и какво харесваш в нея?

Тези 2 години се изплъзнаха много неусетно. В Банка ДСК се занимавам с бизнес логиката при развитието на нови функционалности в интернет банкирането и мобилните приложения на банката, а също така взимам и активно участие в управлението на социалните медии на банката. Харесвам в работата си предимно това, че е динамична и изисква в голяма степен добри аналитични умения, иновативност и творчески подход. Включвам се в различни проекти, което ми дава възможност да трупам знания и опит във финансово-технологичната сфера.

Къде са допирните точки с графичния дизайн? Как научи за курса Графичен дизайн за бизнес професионалисти и защо избра Ню Харайзънс?

Избрах Ню Харайзънс, защото мои колеги бяха посещавали други курсове при Вас и бях впечатлен от разказите им и въодушевлението, с което идваха на работа и разказваха за нещата, които са научили. Всъщност, така научих и за курса. След поредния разказ от колега реших да разгледам какви други обучения предлагате и видях курса по графичен дизайн. Направи ми впечатление широкия обхват на обучението и богатия опит, който има лектора – Радостин Христов.

Използвам уменията си по графичен дизайн предимно за визуално представяне на проектите, по които работя, защото така обяснявам много по-лесно на колегите си и на разработчиците, с които работя, как си представям нещо да изглежда и да функционира. Така проектите се реализират значително по-бързо и успяваме да държим високо вдигната летвата за конкуренцията ни и да отстояваме позицията на най-доброто електронно банкиране в България.

През свободното си време пък обичам да експериментирам с различни изображения и формати, които мога да създавам.

През октомври летиш за Сидни, Австралия, за да вземеш участие в Project Management Bootcamp. С какво те привлече това обучение и как ще помогне на професионалното ти развитие?

С това обучение се стремя да надградя знанията и уменията си в областта на управлението на проекти, което ще ми бъде полезно при реализацията на бъдещи лични и професионални проекти.
Също така очаквам и че обучението ще събере на едно място опитни и интересни специалисти от различни области, с които да обменим опит и добри практики.

Кое е първото място, което искаш да посетиш в Сидни?

Първото място, което бих посетил в Сидни, може би е най-големия символ на града, а именно Операта Хаус. След нея в списъка ми се нареждат и други културни забележителности, арт места и разбира се световно известните плажове.

Благодаря ти за този разговор! Хубаво лято и ще се срещнем отново наесен, за да разкажеш впечатления от пътуването.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *