5 ключови характеристики на Lync Server 2013

lync-server-2013-logoLync е основният компонент и свързващото звено в цялостната концепция на Microsoft за обединяване на корпоративните комуникации. Основната му функция е да свързва хора и да им помага в ежедневната работна комуникация. Новата версия на продукта отново предлага чат функция, поддържа видео и глас в Lync Web App. Като допълнение идва и възможността всички Lync потребители да добавят контакти в Skype. Ето пет ключови характеристики на Lync 2013.

  1. Persistent Chat
    По-рано познат като групов чат, тази нова функционалност има няколко компонента: PresistentChatService, PersistentChatStore and PersistentChatComplianceStore. “Persistent” означава, че историята на чат сесиите се запазва. По този начин потребителите лесно могат да преминават от една в друга и така да увеличат скоростта на комуникацията, която вече са започнали. От друга страна администраторските инструменти са интегрирани с контролния панел на Lync Server и включват PowerShell команди.
  2. Lync Windows 8 приложение
    Lync 2013 е оптимизиран за Windows 8 (Windows 8 x86 и Windows RT), като се възползва от опцията “touch first” и по този начин предоставя бърз, естествен и много практичен контрол върху комуникацията през различни устройства и архитектури.
  3. Lync Web приложение
    Новата версия на уеб приложението поддържа конферентни разговори и улеснява много потребителите без инсталиран Lync клиент да се включат към среща през браузер използвайки аудио и видео функциите. Като резултат Lync Attendee клиентът отпада, което означава един клиент по-малко за поддръжка от страна на IT отдела. 🙂
  4. RBAC допълнения
    Администраторската конзола за рестрикции и даване на права добавя Persistent Chat Manager като роля с цел да подпомага способностите на новия чат. RBAC също така въвежда отново Response Group Manager – нещо, което за пръв път се появява в Office Communication Server 2007 R2, но отсъства от Lync 2010.
  5. Споделяне с OneNote
    Интеграцията с OneNote позволява на потребителите да създават и споделят OneNote бележки по време на групова среща в Lync, като по този начин се намалява възможността от грешки от по-късното описване и синтезиране на разговора.

Lync 2013 разполага и с много нови подобрения насочени към интернет телефонията, Disaster Recovery и High-availability.

New Horizons Bulgaria провежда курсове за Lync Server 2010 и 2013. Всички обучения и техните програми можете да разгледате от тук

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *