New Horizons дава стипендии за кариерно развитие на студенти в ИТ сферата

My-IT-Career-StudentВ навечерието на 8-ми декември учебен център New Horizons Bulgaria стартира кариерна кампания за студенти, които искат да се развиват в областта на информационните технологии.

„Моята ИТ кариера“ протича под формата на конкурс с награди – стипендии за обучение и сертификация за ключови кариерни пътеки в ИТ сферата: MCITP: Server Administrator, Cisco CCNA, CompTIA Security+ и EC Council Network Security Administrator (ENSA). Обученията се провеждат в учебен център New Horizons Bulgaria – оторизиран партньор на водещи световни фирми в областта на информационните технологии.
Стойността на стипендиите е от 400 до 1850 евро.

В „Моята ИТ кариера“ могат да участват студенти с интерес към информационните технологии, обучаващи се в бакалавърски и магистърски програми в университети в България, независимо от формата на обучение.

„Чрез тази инициатива искаме да подкрепим младите и способни хора в България, като им дадем възможност да скъсят пътя до желаната ИТ кариера.

За един млад човек е изключително важно да може да планира бъдещото си развитие. Това означава да има ясна представа целта, която иска да постигне, да може да направи трезва оценка на знанията и възможностите си и да планира стъпките, през които трябва да премине, за да достигне целта.

Обичайно един студент по информационни технологии започва кариерния си път по време на следването, в help desk, като техническа поддръжка, пр. Минават години, докато натрупа знания и опит, необходими, за да премине на следващо, по-високо ниво. Сертификацията може значително да ускори този процес и тук е една от точките, в които учебни центрове като New Horizons могат да сътрудничат на университетите.“

– Николай Пенев, управител на New Horizons

Редица университети вече подкрепиха инициативата, сред които: Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет – София, Нов български университет, Американски университет в България, Технически университет – Варна, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Технически университет – Габрово.

Участниците в „Моята ИТ кариера“ отговaрят на три кариерно ориентирани въпроса и публикуват отговорите си в блога на New Horizons. Публикациите се оценяват на база планиране, мотивация и популярност и най-добрите преминават във втори кръг, който протича под формата на интервю.

Краен срок за изпращане на публикации: 25 януари 2012 г.
За повече информация и участие посетете страницата на „Моята ИТ кариера“.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    One Comment

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *