Какво обучение и сертификат са подходящи, ако си вадим хляба с Excel?

Курсовете за Microsoft Office Excel са най-търсените от серията курсове за работа с продуктите на Microsoft Office. Вероятно всеки офисен работник (в български език няма пряк еквивалент на термина white collar worker – работник с бяла яка, офисен работник) използва Excel за множество цели, ако не ежедневно, то редовно. Неслучайно за немалко хора Excel е незаменим помощник.

Курсовете на Ню Хърайзънс за работа с продуктите на Microsoft Office са стандартизирани, за всяко приложение (Excel, Word, PowerPoint, etc.) са налични три нива на обучение, всяко с продължителност от 16 учебни часа. Всички курсове се провеждат от сертифициран инструктор, Microsoft Office Specialist или Microsoft Office Master. Пътищата за работа в Excel са много, целта на курсовете ни е да систематизира познанията и да оптимизира работния процес.

Целта на курсиста може да бъде получаването на конкретни знания или отговори на ежедневни въпроси, които възникват при работата с Excel. Различен би бил случаят, когато курсистът търси общо обучение по Excel, с цел ограмотяване или получаване на сертификат. Какво обучение да ви  препоръчаме в такъв случай?

Стандартното обучение, покриващо трите нива, би било с обща продължителност над 40 учебни часа и ако се замислим, едва ли има някой, който използва Excel до такава степен, че да има нужда да го изучава в продължение на една седмица. Напротив, един power user (отново няма точен и стегнат превод на български език, които да отрази смислово този термин) вероятно ще има конкретни въпроси и ще му бъдат достатъчни не повече от 8-16 учебни часа, за да получи отговор на всички свои въпроси.

Най-чистият подход, когато избираме обучение за Excel с цел ограмотяване, е да си поставим като крайна цел взимането на определен сертификат. Посещението на стандартно обучение би било почти безсмислено, когато нямаме конкретни въпроси или казуси за разрешаване. От друга страна, обучението с цел сертификация ще ни даде насока в учебния процес и ще ни осигури сертификат, който да представим при следващия си работен проект и да докажем уменията си за боравене с Excel.

Преди години проиграхме вариантите с ECDL сертификацията, но поради ред причини се отказахме да доставяме обучение и сертификация. ECDL се търси най-вече от студенти и ученици, които кандидатстват в университети, където сертификатът е част от изискванията за прием. Препоръката ни към специалистите, които работят усилено с Excel (и/или с други приложения от семейството на Microsoft Office) и търсят удостоверение за уменията си, е да се насочат към сертификатите на Microsoft – Microsoft Office Specialist и Microsoft Office Master. Сертификатите са фокусирани и курсовете за тях са налични в нашия център. Повече за MOS и MOM на адрес: http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/mos.aspx#overview

София, 13.04.2011 г.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *