Онлайн курсове за управление и лидерство: едногодишен абонамент за 189 лв. без ДДС до 31 юли

Ако наскоро сте заели първата ръководна позиция в кариерния си път, вероятно вече сте открили две неща. Първо, че вземането на решения, засягащи дейността на даден отдел или производство, често е далеч по-трудно, отколкото изглежда, когато отговорността е носена от някой друг. Второ, че създаването на организиран и мотивиран екип от хора е цяла наука, а работните срещи могат да бъдат полезен инструмент, стига да знаете как да ги използвате.

Курсовете в раздел Management & Leadership са част от библиотека Business Professional в Learning Port – учебният онлайн портал на „Ню Хърайзънс”. Те ще бъдат полезни на начинаещи мениджъри, осъзнали необходимостта бързо да овладеят основни принципи на управлението, за да могат да действат уверено и професионално, да минимизират грешките и да спечелят доверието и признанието на хората, с които работят.

Курс: Decision Making Skills

„Когато единственият инструмент, който имаш, е чук, всеки проблем започва да прилича на пирон.”
– Ейбрахам Маслоу

Когато анализирате проблемите и генерирате различни възможни подходи към тях, решенията ви ще се базират на факти и логика и ще бъдете подготвени за неочаквани обстоятелства. Курсът Decision Making Skills запознава с разнообразни инструменти, които могат да бъдат прилагани съобразно спецификата на проблема; представя начини за генериране на нови решения и избягване капана на едностранчивото мислене. Той дава отговор на въпроси като:

– През кои стъпки е задължително да минете, преди да вземете решение?
– Кои техники помагат да идентифицирате проблема и причините му?
– Как по-лесно да приоритизирате задачите?
– Какво представляват и в кои случаи да прилагате следните инструменти за анализ: Fishbone diagram; 6 words diagram; Pareto Tables, Trade-off Method, Decision trees, Ease and Effect Matrix, Cost-benefit analyses, PMI analyses?
– Кога ръководителят трябва да вземе решение индивидуално и кога – заедно с екипа си?
– Как да получите най-доброто от всеки член на екипа?
– Кои са най-използваните техники за генериране на идеи и как се прилагат?
– Кои техники подпомагат постигането на консенсус и в кои случаи е подходящо да използвате всяка от тях.

Име на курса: Decision Making Skills
Продължителност: 1 час
CEU кредити: 0.1
Език на преподаване: Английски
Симулация: Да

Предимство на курса са множеството реални примери и подробни обяснения на всяка стъпка, така че съдържанието не звучи отвлечено и абстрактно. Той завършва с бизнес симулация, в която е зададена ситуация с действащи лица и имате възможност да предприемете различни подходи за разрешаването й.

 

Курс: Leading Effective Meetings

Срещите са важни за работата на организациите, като помагат взимането на решения, постигането на единство и координация. Целта на всяка среща е да използва приноса на хора с различен  опит, знания и подход към проблемите, които във взаимодействието помежду си генерират най-доброто решение. Пропиляване на времето в непродуктивни срещи може да има негативен ефект върху участниците и да понижи мотивацията и ефективността им.
Много от нас са развили отрицателна нагласа по отношение на оперативките и работните срещи, която нагласа може да бъде променена, ако се покаже, че срещите имат стойност. Курсът дава отговор на въпроси като:

– Кой трябва да присъства на една среща?
– Необходимо ли е да има установени правила и дневен ред?
– Как да се справяте с неочакваните въпроси и проблеми?
– Как да разпределяте и управлявате времето?
– Как да запазите фокуса на срещата, без да пренебрегвате ценни идеи?
– Как да балансирате личностните черти на участниците?
– Как да ангажирате хората да участват активно и да дадат своя принос?
– Кога ще разберете, че сте ефективен водач на срещи?

Име на курса: Leading Effective Meetings
Продължителност
: 1 час и 38 минути
CEU
кредити: 0.2
Език на преподаване
: Английски

В този курс няма да намерите подробни обяснения и примери. Той обаче дава в синтезиран и систематичен вид най-важното, към което трябва да се придържате, за да бъдат водените от вас срещи смислени и ефективни. Запознава с отговорностите на водещия срещата, с най-честите затруднения и грешки и начините да ги избегнете. Увеличава сенситивността ви към сложните процеси по време на среща и предлага практики, които можете да приложите още днес.

В допълнение към видео курсовете в Learning Port на ваше разположение са богат набор от онлайн книги и статии, тестове за оценка на наученото и препратки към допълнителни ресурси.
Стандартната цена на библиотеката Business Professional с едногодишен достъп до всички курсове и ресурси е 253,00 лв. без ДДС.

До 31 юли 2011 г. можете да закупите библиотеката на промоционална цена от 189,00 лв. без ДДС.

За демонстрация на курсовете и допълнителна информация, моля, свържете се с наш консултант на тел.: (02) 4210040/44 или имейл: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *