Онлайн сертификация за CAPM през Prometric. Правило за ресертификация за CAPM (Certified Associate in Project Management)

Считано от февруари 2011 г. кандидатите за придобиване на сертификат Certified Associate in Project Management (CAPM, Project Management Institute) ще могат да полагат изпита онлайн през някои тест центровете на Prometric. За целта всеки кандидат, желаещ да положи изпита онлайн, през Prometric, ще трябва да генерира потребителски профил в ИТ канала на Prometric.

Валидността на CAPM сертификата е 5 години от датата на полагане на изпита. В началото на петата година от периода на валидност на сертификата, кандидатът преминава в едногодишен период на ресертификация. През този едногодишен период на ресертификация кандидатът следва да положи отново CAPM изпита (полагането на изпит не включва повторно попълване на формуляр за кандидатстване).

За разлика от другите сертификационни степени на PMI (PMP, PgMP, etc.) ресертификацията за CAPM не изисква отчитане на допълнителни PDUs към PMI след кандидатстване. Professional Development Units (PDUs) са единици, чрез които се отброяват и отчитат необходимите часове обучение (или други дейности), необходими за сертификация и ресертификация за степените на PMI. При кандидатстване за сертификат CAPM е необходимо да бъдат отчетени 23 часа обучение или 1500 часа практически опит. След успешно полагане на изпита, сертифицираният CAPM не отчита PDUs по време на петгодишния период на валидност на сертификата.

В случай, че носителят на CAPM сертификат пропусне периода на ресертификация, то тя/той следва да премине отново през процеса на попълване и одобрение на формуляр за кандидатстване, и да положи изпита.

Източник:
http://www.pmi.org/Certification/Certification-FAQ.aspx

София, 09.02.2011 г.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *