Office 2010 и SharePoint 2010 са вече тук!

От вчера, 22 април 2010г., е наличен  за сваляне пакета на последната версия на Microsoft – MS Office 2010. Засега тя е налична само за партньори на Microsoft или за компании с достъп до Download секцията на MSDN сайта. Официалният RTM беше оповестен още миналия петък, а официалният дебют на Office 2010 се очаква да бъде на 12 май 2010г. Интересно е, че за пръв път ще имаме възможността да избираме между 32-битова и 64 битова версия на офис пакета, което явно утвърждава намерението на Microsoft да върви към 64 битова архитектура в продуктите за крайния потребител.

Освен MS Office 2010, от вчера са достъпни за сваляне и новите версии на продуктите от линията SharePoint. Тя ще бъде, както и преди, в платен и безплатен вариант. Платената версия ще се нарича MS SharePoint Server 2010, а безплатната, аналог на Windows SharePoint Services 3.0 – SharePoint Foundation 2010. И двата продукта ще бъдат налични само за 64 битова архитектура.

Също така в MSDN сайта могат да се намерят и новите версии на Visio и Project , а именно MS Visio 2010 и MS Project 2010.

Дарин Йончев
MCT, MCSE+Security, MCITP, MCTS, CompTIA Security+
Инструктор към New Horizons Bulgaria

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *