Йордан Парашкевов, системен администратор

Професионален профил
Завършил съм МГ „Гео Милев“ град Плевен, а в момента  уча „Компютърни науки“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Интересувам се от всякакви технологии, било то софтуерни или хардуерни.
Към момента съм сертифициран като: MCT, MCITP/MCSA: Windows Server 2008/2012; TS: Windows Server 2008 R2, Server Virtualization; Microsoft Specialist: Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3; IBM Certified Specialist – PureFlex Technical Support V1.

Извън работата
BMW ентусиаст и жичкаджия, който обича да се размотава с приятели и да гледа Sci-fi сериали. В CS 1.6 сървърите се подвизавам с името Razor, а фитнес клубовете и тези по авиомоделизъм отдавна не са чували за мен, но се надявам да ми остане време и за тях.

Какво прави един специалист техническа поддръжка наистина добър?
При поддръжката на различни компютърни системи е необходимо отлично познаване и разбиране на новите технологии. Това би гарантирало бързо и ефективно разрешаване на всякакви технологични проблеми, които могат попречат на правилното функциониране на една компания.

Учене през целия живот?
В ИТ сферата и въобще в съвременния свят човек не може да си позволи лукса да не учи. Начинът ни на живот и работа се изменя всеки ден. Примерите са много. В миналото динозаврите са изчезнали, защото не са се научили да живеят при новите условия. А вие ще се научите ли ?

Моите причини да съм в Ню Хърайзънс
Манията ми към компютрите и новите технологии и възможността да съм близо до тях, са главните причини да съм тук. Ню Хърайзънс е едно наистина уникално място, предоставящо много възможности за развитие.

Формула за успеха на една компания?
Колко е добра една компания е комплексна оценка от различни фактори, които сам човек не може да постигне. Необходим е добре организиран екип от професионалисти, с изключителни познания в своята област и ентусиазъм за работа и развитие.

Публикации от Йордан Парашкевов
Личен блог