Илияна Димитрова, инструктор

Професионален профил
От 2005 година съм ангажирана професионално в областта на обученията, като от януари 2008 година съм част от екипа на Ню Хърайзънс България.
Бакалавър съм по Социология с икономически фокус и в момента завършвам магистратура по Макроикономикакъм СУ.

Свободно време
Интересите ми са стандартни и най-стандартното за тях е, че превъзхождат многократно свободното ми време. За момента съм се фокусирала върху подобряване на фотографските ми умения и знанията ми по френски език. Надявам се скоро да мога да обясня това и на френски.

Учене през целия живот?
Човекът се измерва в знания и умения. В съвременната икономика на знанието достъпът до информацията е почти неограничен, както и скоростта на нейното разпространение. Това води до ускоряване на амортизацията на знания и умения (особено в сферата на ИТ) . По-голямата свобода и в комуникациите и задаващата се власт на Unified Communications премахват и пространствените ограничения между хората и правят времето „незабавно”, а времето и информацията са най-ценните ни ресурси.
Виждам бъдещето на Lifelong Learning като нещо, което ще се приема за даденост в следващото поколение, а в основата й ще стои фокусирано, непрекъснато, практическо обучение с нови методи на обучение, които ще ангажират все повече решения от ИТ.

Моите причини да съм в Ню Хърайзънс
Вярвам в дейността на компанията и трансфера на знания, както и че компанията допринася за успеха и развитието на много хора. Друга причина да съм в Ню Хърайзънс е самата компания – хората, които я съставят.

Формула за успеха на една компания?
Добрата компания е равностойно на добрия екип. Добрият екип се формира от мисленето и дейностите на всеки един човек в компанията всеки ден.

Публикации от Илияна Димитрова