Lean Six Sigma в бизнеса

Lean Six SigmaВ ерата на информационните технологии и ежедневно създаваните стартъпи все повече компании се изправят пред предизвикателството да намерят начин да бъдат конкурентни и адаптивни спрямо нуждите на пазара. Всеки говори за гъвкавост, но малцина намират правилния начин да я постигнат. Бизнеси, градени с години, често добавят „на парче“ нови практики и разширяват продуктовата си гама, уверено стъпвайки на иновативни стратегии и положителни финансови резултати. И когато цифрите станат червени, всеки се пита къде е сгрешил и търси начин да възвърне първоначалните успехи. Едно от работещите решения се крие в преосмисляне на цялостната дейност, стартирайки от процесите, които най-пряко влияят върху удовлетворенността на клиентите ни.

Методологията, популярна като Lean Six Sigma, обединява и описва това структурирано усилие на компании като Тойота, Моторола, Дженерал Електрик (и много други), да повишат ефикасността и да намалят разходите си чрез ускоряване на производствените цикли и редуциране на вариацията в селектирани процеси. С времето Lean Six Sigma се превръща в едно от най-мощните оръжия за подобряване на работата, като в последните години фокусът се разширява и към сферата на услугите.

На 23 февруари заповядайте на конференцията Expand Your Horizons 2017, за да се запознаете с инструментите, които се използват за целите на Lean Six Sigmа, с рисковете при прилагане и не на последно място – с успехите, които можете да постигнете във Вашия бизнес, ако подходите по правилния начин.

Ако искате да видите как да приложите теорията от Lean Six Sigma на практика във вашата компания, не пропускайте да се включите и в Lean Six Sigma уъркшоп на 24 февруари. Уъркшопът ще ви даде отговори, които трудно ще намерите в книгите. Ще имате възможност да изживеете промяната лично, да осъзнаете важността на това да изчистите процесите от ненужното и да елиминирате вариацията в крайния продукт, независимо дали той е физически, услуга или софтуер.

Зa лектора

Vasil PetrovВасил Петров

Business Process Improvement Consultant

Васил Петров е съосновател и председател на Lean Institute Bulgaria, управляващ партньор във фирма Efficiency Point и дългогодишен мениджмънт консултант с експертиза в сферта на услугите и производството. Придобил е MBA степен от международна програма в Германия, Австралия и Индия, а опитът му за внедряване на методи за подобрения на организации е с водещи компании в множество индустрии от цял свят.

За конференцията

Expand Your Horizons 2017 е второто издание на годишната ИТ и бизнес конференция, организиранa от Ню Харайзънс България. Събитието ще се проведе на 23 и 24 февруари 2017 г. в Интер Експо Център София, с над 300 гости от водещи български и международни компании – управители, ИТ мениджъри, специалисти информационна сигурност, ИТ специалисти, ръководители на проекти и програми, бизнес анализатори, процесни мениджъри, и други.

Програмата включва лекции, уъркшоп сесии и дискусионни кръгове в две направления:

  • Технологично: Cloud миграция, сигурност на IoT, Governance of Enterprise IT, Global Data Center, автоматизация, виртуализация, SQL Server 2016 и други.
  • Бизнес: бизнес анализ, управление на проекти, управление на промяната, продуктов мениджмънт, PRINCE2®, Lean Six Sigma, Scrum, Agile, иновации и др.

Expand Your Horizons 2017 се провежда със спонсорската подкрепа на Lirex, NeboSystems и Загорка, а сред партньорите са IIBA® Bulgaria Chapter, ISACA Sofia Chapter, Dot Net Bulgaria, както и домакините Интер Експо Център.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *