Agile обучение и сертификация към PMI – Agile Certified Practitioner (PMI-ACP)®

Защо PMI?

Вече 50 години Project Management Institute (PMI®) е най-голямата международна асоциация с нестопанска цел, обединяваща професионалисти в сферата на управление на проекти, програми и портфолио. PMI създава световно признати стандарти, сертификати, общности, ресурси и инструменти, академични изследвания, публикации и професионални курсове. Сертфикатът Ви към PMI Ви прави част от 3 милиона сертифицирани специалисти по света.

За PMI ACP®

Съдържанието за PMI ACP® е създадено от и за професионалисти в Agile. Той е единственият Agile сертификат, който поджожда холистично към гъвкавите практики, обхващайки Scrum, Kanban, Lean, екстремно програмиране (XP) и тестово разработена разработка (TDD.).

PMI-ACP® обхваща 7 домейна:

  1. Agile principles and mindset
  2. Value driven delivery
  3. Stakeholder engagement
  4. Team performance
  5. Adaptive planning
  6. Problem detection and resolution
  7. Continuous improvement

В практиката проектите не са теоретични, а са сложен комплекс от бизнес изисквания и налични ресурси. Добрият проектен мениджър има „в резерв“ богатство от инструменти и добри практики, които може да използва, за да подобри резултите от проектите.

Кога да изберете PMI ACP®?

Ако сте част от организация, на която й предстои да адаптира Agile подходи към своите проекти, това е най-подходящия избор за Вас.

Комплексността на съдържанието ще увеличи Вашата гъвкавост, където и да ви отведат проектите Ви. Ще Ви помогне да изберете най-подходящите практики, в зависимост от спецификите на проекта.

Подходящ е за:

  • Проектни мениджъри, които имат опит предимно с waterfall методологии;
  • Scrum Master-и, Product Owner-и и проектни мениджъри в Аgile, които искат да обогатят инструментите си с комплекс от гъвкави методологии;
  • Продуктови мениджъри;
  • Бизнес анализатори;
  • Разработчици на софтуер;
  • ИТ професионалисти, които имат участие в разработката на проекти и продукти в Agile среда.

Кандидатстването за изпит изисква две хилияди часа опит в проекти. Това повишава стойността на сертификата, тъй като гарантира, че освен познания върху добрите практики в Аgile, Вие имате и реален практически опит.

Ако това обучение е правилната стъпка към развитие на Вашата кариера, последвайте линка: https://courses.newhorizons.bg/pmi-acp/

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *